Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance aanjaagcoördinator bmip (zzp)

Geplaatst 31 aug. 2023
Project ID: YIS 9138908
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 11 sep. 2023
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 sep. 2023 14:00

Startdatum: 11-09-2023

Einddatum: 31-08-2024

Duur: 12 maanden

Uren per week: 20




Met een BMIP wil de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel arbeidsmigranten en hun werkgevers beter informeren en adviseren over wonen, werken en leven in Nederland. Arbeidsmigranten hebben namelijk veelal een kwetsbare (arbeidsmarkt)positie, terwijl hun talent hard nodig is in de groeiende Brainportregio. Heel concreet bestaat de opdracht voor de aanjaagcoördinator uit drie onderdelen: 


  • Het treffen van de voorbereidingen om op 1 januari 2024 te kunnen starten met een basisvariant van het BMIP. Samen met de betrokken partners stel je hiervoor een plan op en maak je concrete afspraken. Basis hiervoor is een vastgesteld projectplan waarin de minimale eisen en contouren zijn opgenomen. De aanjaagcoördinator werkt verder nauw samen met de LEVgroep en legt actief verbindingen met de betrokken partners in de arbeidsmarktregio, waaronder ook de regiogemeenten. 

  • Zorgen dat uitvoering wordt gegeven aan het BMIP in de arbeidsmarktregio in een basisvariant. 

  • Planmatig doorontwikkelen van de basisvariant naar een duurzame voorziening. Hier ligt ook een relatie met het regionale werkcentrum (RWC). Momenteel wordt het RWC ontwikkeld als integrale toegangspoort voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers voor arbeidsgerelateerde dienstverlening in de regio. Het streven is een duurzame inbedding van het BMIP binnen het RWC.  

 


Taken en verantwoordelijkheden :

 

• Uitvoering van de opdrachten zoals hierboven beschreven, waarbij je werkt vanuit de ambities en contouren zoals opgenomen in het projectplan BMIP Helmond-De Peel. 

• Optreden als actieve verbinder tussen de verschillende samenwerkende partners in de regio met in het bijzonder de LEVgroep maar ook de regiogemeenten van de arbeidsmarktregio. 

• Plannen en voorbereiden van de werkzaamheden die nodig zijn voor een basisvariant van het BMIP, dat op 1 januari 2024 kan starten. 

• Samen met de partners uitvoering geven aan activiteiten en doorontwikkelen van de dienstverlening van het BMIP. 

• Actief verbinding leggen met het (nog op te zetten) RWC waarvoor je samenwerkt met de kwartiermaker RWC en de coördinator RMT. 

• Informeren van de kerngroep over de voortgang.  



Functie-eisen :


  • Projectmatig kunnen werken. 

  • Verbinden, bijeenbrengen en samenwerken met verschillende partners op het gebied van arbeidsmigranten. Affiniteit met de doelgroep arbeidsmigranten; relevante kennis en ervaring is een pré.  

  • Kan goed handelen vanuit tactisch perspectief en werken in een werkveld met een complexe     problematiek. 

  • Kan vanuit een onafhankelijke positie binnen het dynamisch werkveld op veel borden tegelijk schaken en dit met partners vertalen naar goede en vooral werkbare afspraken. 

  • Passend bij de regio: daadkrachtig, resultaatgericht, creatief, besluitvaardig, communicatief, samenwerkingsgericht en verbindend. 

  • Kennis van de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel en eerdere werkervaring in deze regio is een pré. 

  • Kennis van en ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijk omgeving. 

  • HBO werk- en denkniveau. 

 


Periode:

Voor de periode tot en met 29 februari 2024 gaat het om een inzet van 20 uur per week. Voor de periode vanaf 1 maart worden de uren teruggebracht naar 16 uur per week.    

 


Opdrachtgever:


Opdrachtgever is de kerngroep van de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel, bestaande uit een vertegenwoordiging van gemeenten, werkgevers (VNO-NCW), werknemers (FNV en CNV), onderwijs (ROC Ter AA) en uitvoeringsorganisaties (Senzer, UWV en SBB). De centrumgemeente Helmond treedt op als gedelegeerd opdrachtgever namens de kerngroep. 

 


Over gemeente Helmond:

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten