Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur participatie (zzp)

Geplaatst 14 feb. 2023
Project ID: YIS 9128577
Plaats
Maasdam, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 feb. 2023
Einde: 14 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 feb. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Einddatum: 1 november, evt verlenging

Uren per week: 24 (hybride werken is in overleg mogelijk, voorkeursdagen kantoor zijn dinsdag en donderdag)

Standplaats: Maasdam

Schaal: 10

Tarief: €84



In de Hoeksche Waard telt iedereen en kijken we naar elkaar om. Wij geloven in gelijkwaardigheid en denken in mogelijkheden. Daarom werken we samen aan een inclusieve samenleving, waaraan iedereen meedoet en waarde heeft. Je komt tijdelijk het team Participatie & Leefbaarheid ondersteunen. Dit team bestaat uit beleidsadviseurs op gebied van subsidie verstrekking (divers), welzijn, regenboog/LHBTI), huisvesting statushouders, armoede, inkomen en werk (PW) en schulddienstverlening(Wgs).

Jouw aandachtsgebied zal de Participatiewet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening zijn.

 

Wat ga je doen?

  • Je neemt deel aan projecten gericht op inkomen, armoede en/of schulddienstverlening

  • Je houdt de ontwikkelingen bij die betrekking hebben op het vakgebied gemeentelijke schulddienstverlening (Wgs) en Inkomen en minimabeleid (PW) en de Regeling opvang ontheemden Oekraine (RooO) en speelt hier op in.

  • Je stuurt op concrete resultaten van de gemeente én onze samenwerkingspartners.

  • Je signaleert tijdig knelpunten en je komt met oplossingen die passen binnen de politieke en maatschappelijke omgeving waarin je werkt

  • Je bereidt college- en raadsvoorstellen voor en levert een bijdrage aan beantwoording van schriftelijke vragen van de gemeenteraad

  • Je betrekt inwoners en maatschappelijke partners bij beleidsonderwerpen

  • Je werkt nauw samen met uitvoerende teams om te zorgen dat alle ontwikkelingen op elkaar aansluiten en elkaar versterken.



Functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in een relevante richting;

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare en adviserende rol;

  • Je hebt affiniteit/visie/ervaring in het ontwikkelen van beleid gericht op onderwerpen uit de Participatiewet en Wet gemeentelijke schulddienstverlening

  • Kennis/ervaring met Jeugdhulp;

  • Je hebt een natuurlijke drijfveer om een steentje bij te dragen aan de samenleving en oprecht een verschil te willen maken;


Je hebt de volgende eigenschappen: Stevige persoonlijkheid, nieuwsgierig, betrouwbaar, sterke sociale en communicatieve vaardigheden, volwaardig gesprekspartner, oog voor verschillende belangen en hier goed mee weten om te gaan.


Let op:

Voor deze functie is het belangrijk dat de reguliere werkzaamheden zelfstandig en zonder lang inwerktraject naar behoren uitgevoerd worden en men kennis en ervaring heeft van de participatiewet en WGS.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten