Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur Veiligheid (zzp)

Geplaatst 7 mei 2024
Project ID: YIS 9157237
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 27 mei 2024
Einde: 27 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 mei 2024 16:00

Uren per week: 36,00

Startdatum inzet: 27-5-2024

Einddatum inzet: 27-7-2024

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)


Werken voor de gemeente Capelle aan den IJssel betekent bijdragen aan een mooie stad. Samen met je collega's vorm je een enthousiast en betrokken team. Jouw talenten en werkgeluk staan bij ons voorop.


Jouw functie als Adviseur veiligheid heeft effect omdat…

Er altijd ruimte is voor eigen ideeën. Als (ervaren) adviseur vragen wij jou om voorafgaand aan de aanbesteding Beveiliging die voor ons op stapel staat dit jaar te onderzoeken welke variant het meeste meerwaarde voor ons biedt: uitbesteden van beveiliging of geen beveiliging meer inzetten en zorgdragen voor goed opgeleide medewerkers.

Momenteel zijn de rollen van beveiliger en host gesplitst, waarbij de rol van host in eigen beheer wordt vervuld. De rol van beveiliger is aanbesteed. In de ‘nieuwe’ situatie blijven beide rollen gehandhaafd, maar kunnen qua niveau wellicht anders en minder kostbaar worden ingevuld dan in de huidige situatie, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Het onderzoeken van de scope bestaat o.a. uit:

· Welke impact heeft het inhuizen van een externe werklocatie op het beveiligingsconcept van het gemeentehuis (o.a. verkeersstromen groter volume gasten, aard van bezoeken, risico op incidenten, beveiligingsniveau, look en feel publiekshal, trainingen en procedures en protocollen).

· Welke variant geeft voor de gemeente Capelle aan den IJssel de meeste meerwaarde op het gebied van veiligheid, dienstverlening, personeel en financieel

· Welke randvoorwaarden zijn er voor beveiliging in eigen beheer?

· Hoe past beveiliging het beste in de personele organisatie?


Verder houd jij je bezig met het:

· Zorgen voor de uitvoering van de onderzoek scope, hierbij bewaak je de voortgang, beslismomenten en uitputting van middelen;

· Rekening houden met politieke, financiële en maatschappelijke factoren en daar goed op inspelen;

· Je hebt oog hebben voor toekomstige mogelijkheden die in de markt spelen en vertaald deze naar onze situatie

· Je legt verantwoording af aan de ambtelijk opdrachtgevers over de voortgang en dilemma’s

We verwachten dat na 2 maanden het onderzoek afgerond kan zijn en er een advies ligt waar wij de volgende stap mee kunnen zetten. We zullen voor de start van de opdracht de verder uitgewerkte opdracht en scope delen.

Over Capelle aan den IJssel

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken.

Wist je trouwens dat:

· we samenwerken vanzelfsprekend vinden?

· vakmanschap en de drive ons te blijven ontwikkelen ons kenmerkt?

· je als adviseur veiligheid de afdeling Dienstverlening versterkt?

Over Dienstverlening

Hier ben jij onder andere de collega van Marietha en Cathelijne. Vernieuwing is een talent dat jullie allemaal hebben. Dat merk je vooral door dat je collega word van een team dat in beweging is. Binnen het team waarderen we kritisch meedenken door bijvoorbeeld in- en uit te zoomen, verduidelijkende vragen te stellen en van perspectief te wisselen. Humor wordt gewaardeerd; we houden van lachen en relativeren wanneer dat helpt of nodig is. We weten wat we aan elkaar hebben; we zijn professioneel open naar elkaar. We ontdekken dat feedback vragen en geven, en zelfreflectie van meerwaarde kan zijn.

Als collega van Dienstverlening ben je lid van een hecht team van meer dan 100 vakgenoten. Je voelt van nature wat een Capellenaar nodig heeft en daar handel je naar. Inwoners en collega’s staan bij ons altijd centraal. Zo bouwen we onder andere nieuwe scholen, beantwoorden we vragen, ontzorgen we en laten we alle informatiestromen goed verlopen. Dat doen we met de units informatie, burgerzaken en klantcontactcentrum, diensten én vastgoed. We werken veel en graag samen met allerlei partners, die hebben we écht nodig. Samen zorgen we voor tevreden klanten. Nieuwe talenten zijn altijd welkom en collega’s opleiden doen we graag.


Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving. Dat doe je met jouw persoonlijke aanpak.

Verder neem je mee:

· Je hebt een afgeronde HBO+ opleiding bij voorkeur in de richting van veiligheid;

· Je hebt een aantal jaren werkervaring in een relevante andere functie bij voorkeur als adviseur

· Je neemt heldere standpunten in;

· Het besef dat je werkt in een politiek-bestuurlijke omgeving ten dienste van de inwoners van onze stad is voor jou vanzelfsprekend;

· Je kunt goed feedback geven en ontvangen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten