Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur verduurzaming (zzp)

Geplaatst 9 dec. 2022
Project ID: YIS 9125287
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
11 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 2 jan. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 dec. 2022 12:00

Startdatum: 02-01-2023

Duur opdracht: 12 maanden

Aantal uren week: 11 uur

Inschaling: <schaal> 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wat doet de afdeling Economische Ontwikkeling en Grondzaken?

Het ondernemersklimaat van Almere is onvoldoende ontwikkeld. Almere heeft de laagste verhouding tussen arbeidsplaatsen en woningen van de hele noordelijke Randstad. In vergelijking met andere steden is er weinig hoger onderwijs en ontbreekt de koppeling met een eenduidig en sterk kennisprofiel. De wisselwerking tussen kansrijke sectoren en het kennisprofiel komt daarmee onvoldoende op gang. 

We staan dan ook voor de opgave om het economisch vestigingsklimaat van Almere te versterken en hoog in te zetten op het voorzieningenniveau, waaronder het versterken van het hoger onderwijs en toekomstbestendig houden van bedrijventerreinen.  

Uitvraag:

In het coalitieakkoord zijn stedelijke vernieuwing en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven als twee van de kernopgaven van het college benoemd. De ambitie is om de bedrijventerreinen, als bouwsteen voor deze opgaven, samen met partners uit de stad de komende jaren toekomstbestendig te maken.

Onze aanpak richt zich op het versterken van de samenwerking met ondernemers op de werklocaties. Ervaring in Almere en ook elders in de Metropoolregio Amsterdam leert dat het betrekken van ondernemers van cruciaal belang is om gezamenlijk tot toekomstbestendige werklocaties te komen. Het veranderende gebruik van deze werklocaties door de bedrijven zorgt er voor dat in de loop van de tijd knelpunten in de bereikbaarheid en openbare ruimte op kunnen treden, waarvoor investeringen nodig zijn. Het is een taak van de overheid om ondernemers op deze werklocaties hierin te ondersteunen voor zover zij dat niet zelf kunnen.

 Voor 2023 willen we blijven inzetten op samenwerking met ondernemers, die werken op locaties met grote economische dynamiek. Dit wordt beschouwd als een randvoorwaarde om tot gerichte oplossingen bij knelpunten in de openbare ruimte en bereikbaarheid te komen. Dit is mede gebaseerd op de behoeften van ondernemers op de diverse bedrijventerreinen en de jarenlange ervaringen van Projectbureau Herstructurering van de Metropoolregio Amsterdam.

Om het organiserend vermogen van ondernemers op bedrijventerrein de Vaart te stimuleren is een aanspreekpunt / aanjager gestart. Op basis van de ervaringen met de stimulering van energiemaatregelen onder ondernemers op De Vaart wordt samen met de Vereniging Bedrijfskring Almere een plan van aanpak voor verduurzaming op De Vaart ontwikkeld. Het doel is duurzaamheid aanjagen bij de bedrijven op het bedrijventerrein. Een aanspreekpunt is nodig om dit verduurzamingstraject aan te jagen.

Gevraagde werkzaamheden:

·        Direct één op één contact met alle ondernemers van het bedrijventerrein

·        Bedrijven begeleiden

·        Businesscases aan ondernemers voorleggen

·        Organiseren van centrale bijeenkomsten om collectieven aan te jagen

·        Organiseren kennistafels/actietafels

Gevraagde Functie-eisen:

·        Ervaring met speelveld lokale overheid en ondernemers.

·        Hands-on mentaliteit

·        Enthousiaste teamplayer

·        Expertise op vlak van verduurzaming, vooral energietransitie

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten