Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance adviseur wonen (24 uur, zzp)

Geplaatst 13 dec. 2022
Project ID: YIS 9125387
Plaats
Valkenswaard, Noord-Brabant
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 dec. 2022 14:30

Startdatum: 1-1-2023

Einddatum: 30-6-2023

Uren: 24

Functieschaal:  11 senior

Tarief: passend bij kennis en werkervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wat ga je doen? 

Je werkt aan de maatschappelijke opgaven van Valkenswaard op het gebied van wonen, zoals bestuurlijk vastgelegd in onder andere de Toekomstvisie 2040, het collegeprogramma, de Omgevingsvisie, de Duurzaamheidsvisie, etc. Je maakt deel uit van het team Ruimtelijk Beleid. Het team staat voor een grote opgave in het ruimtelijke domein door de komst van de Omgevingswet. Jij levert jouw bijdrage vanuit het beleidsveld wonen.  

Jij bent het aanspreekpunt voor het beleidsveld wonen. Je vertegenwoordigt de gemeente Valkenswaard ambtelijk in overlegvormen met de provincie, de Metropoolregio Eindhoven (MRE) en de subregio A2.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van beleid op het gebied van wonen. Zo wordt in Valkenswaard op dit moment gewerkt aan een woonvisie en beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Voor veel ontwikkelaars en makelaars ben jij het eerste aanspreekpunt. Jij weet immers waar behoefte aan is als het gaat om woningbouw. Samen met de stedenbouwkundige geef je richting aan particuliere initiatieven, die vervolgens bij de Overlegtafel Stedelijk Gebied vanuit de diverse disciplines worden getoetst aan de vraag of de gemeente medewerking wil verlenen aan het initiatief en onder welke voorwaarden.

Natuurlijk heb je oog voor de doelgroepen op de woningmarkt. Valkenswaard wil jongeren en jonge gezinnen aan zich binden en ouderen faciliteren in hun veranderde woonwensen. Maar er zijn ook kwetsbare groepen, zoals inwoners met een zorgbehoefte, met een beperkt inkomen of met een bepaalde culturele achtergrond. De zorg vanuit de gemeente voor deze doelgroepen varieert van het faciliteren van initiatieven vanuit maatschappelijke organisaties tot een wettelijk verplichte taakstelling voor huisvesting van de doelgroep statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning).

 

Wat verwachten we van je?

  • Een relevante HBO/WO-opleiding en ervaring in een soortgelijke functie.

  • Ruime kennis van en ervaring met (onderdelen van) het beleidsveld wonen is een vereiste.

  • Je bent empathisch en op samenwerking gericht.

  • Je beschikt over een helicopterview en strategisch inzicht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten