Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ambtelijk secretaris examencommissie (zzp)

Geplaatst 7 mrt. 2024
Project ID: YIS 9150374
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
1 maand
Start: z.s.m.
Einde: 2 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 mrt. 2024 11:00

Let op: dit is een vacature van de Hogeschool Utrecht, niet van de gemeente Utrecht. Er staat een soortgelijke vacature uit met een wat langere tijdspanne.

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: de opdracht is voor 1 a 2 maanden

Aantal uren per week: 32-36 uur per week

Inschaling: Schaal 9

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Examencommissies zijn voor studenten een belangrijk kanaal bij vragen en verzoeken over onder andere tentamens, het verlenen van vrijstellingen en het goedkeuren van examenprogramma’s. De taken van de examencommissies zijn onder meer het toezicht houden op toetsbeleid en de borging van het eindniveau. Het ambtelijk secretariaat ondersteunt de examencommissies en verzorgt zowel de voorbereiding als de complete administratieve afhandeling van alle zaken. 

Je werkt in het team Certificering 2 dat valt onder de dienst Onderwijs, Onderzoek en Studentzaken (OO&S). Jouw standplaats is Padualaan 97 in Utrecht (Science Park Utrecht). Dit is een dynamische omgeving, waarin samenwerking met de andere ambtelijk secretarissen en de examencommissies belangrijk is.

 

Je werkzaamheden

Voor studenten en docenten ben jij het eerste aanspreekpunt. Je bent flexibel inzetbaar bij één of meerdere examencommissies, en springt elders bij als dat nodig is. Door een goede inhoudelijke voorbereiding heb je een cruciale taak bij een vlotte, zorgvuldige en correcte afwikkeling van verzoeken en vragen die binnenkomen bij de Examencommissies. In de voorbereiding kwalificeer en categoriseer je de binnengekomen vragen, geef je een eerste reactie en bereid je de besluiten voor door deze te toetsen aan relevante landelijke wetgeving en HU-regelgeving zoals de Onderwijs- en Examenregeling. Je communiceert de genomen besluiten, archiveert de bijbehorende stukken en bewaakt de voortgang van het proces. Verder ondersteun je bij de vergaderingen van de examencommissies.

 

Dit ben jij

Als wij met elkaar in gesprek gaan, gaan wij met jou op zoek naar voorbeelden uit jouw ervaring waaruit duidelijk wordt dat jij:.

· Als adviseur (on)gevraagd advies geeft op uiteenlopende onderwerpen binnen de examencommissie;

· gestructureerd kan werken en schrijven en weet genomen besluiten helder toe te lichten aan studenten;

· je bent nauwgezet, kwaliteitsbewust en klantgericht;

· goed zelfstandig kan werken, maar hebt ook plezier in het contact met collega’s en studenten;

· Onder tijdsdruk blijf je rustig en bewaar je het overzicht.

 

Wat je hebt

· Je hebt minimaal een hbo- of wo bachelorsdiploma op juridisch vlak of werkervaring in een vergelijkbare rol, waarbij je besluiten moest nemen en daarvoor wet- en regelgeving moest toepassen;

· Ben je bovendien bekend met de relevante wet- en regelgeving en de Onderwijs- en Examenregeling is een pré;

· Ervaring met het studievolgsysteem Osiris is ook een pré.

 

Tot slot zijn relativeringsvermogen en gevoel voor humor belangrijke ingrediënten om in de functie te slagen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten