Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ambtelijk secretaris ondernemingsraad (zzp)

Geplaatst 22 apr. 2024
Project ID: YIS 9156037
Plaats
Gouda
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 6 mei 2024
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 apr. 2024 14:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Gesprekken; asap, Fysiek

Aantal uren per week: Gemiddeld 6-8 uur per week

Schaal 9 gemeente CAO

Gemeente Gouda

Indien je mag starten, wordt er een Pre employment screening uitgevoerd. De kosten hiervan (exclusief de kosten voor de VOG) bedragen € 20,57 incl btw. en worden niet door Yacht vergoed.




We zoeken een Ervaren Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraden voor 6 tot 8 uur per week.

Ben jij die secretaris die met ons wil bouwen aan een nieuwe organisatie? De Regionale Werkorganisatie (RWO) is een afdeling is ontwikkeling naar een zelfstandige organisatie. Een spannend traject waarin veel nieuwe vraagstukken op ons af komen. We zijn een pas opgestarte ondernemingsraad met enthousiaste medewerkers die, net als RWO als geheel, de waarden verbindend transparant en nieuwsgierig hoog in het vaandel hebben staan. Wil jij meerwaarde leveren en kun jij verbinden, lees dan snel verder. 

Wat ga je doen:

Als Ambtelijk Secretaris ondersteun je de OR zowel op secretarieel, organisatorisch als op beleidsmatig vlak. Een veelzijdige functie dus. Een greep uit jouw werkzaamheden en taken:

 

·        Je bent de adviseur van de OR en fungeer je als sparringpartner van de voorzitter en vicevoorzitter. Je adviseert vooral over de advies- en instemmingsaanvragen, te volgen procedures en strategie. Door jouw kennis en ervaring ben je de vraagbaak van de OR. Je bent de verbindende factor binnen de OR, je coacht en ondersteunt (nieuwe) OR-leden.

·        Jij organiseert de verschillende vergaderingen van de OR, maakt het verslag en bewaakt de gemaakte afspraken. Je houdt de agenda’s bij en verspreidt de vergaderstukken. Ook verzorg en verwerk jij de inkomende en uitkomende correspondentie van de OR.

·        Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van het OR-jaarverslag, verzorgt de redactie en voert de verspreiding hiervan uit.

·        Jij signaleert aandachtspunten in het proces tot ontwikkeling van de GR en zelfstandigheid en vertaalt deze naar het medezeggenschapskader;

·        Jij bereidt de vorming en scholing voor van de OR-leden, zowel logistiek als inhoudelijk. Je voert gesprekken met de bureaus en selecteert en bepaalt de inhoud van de training

·        Jij ondersteunt de OR bij de voorbereiding en organisatie van de verkiezingen en je bent lid van de Kiescommissie.

 

Met wie werk je samen?

Je werkt als ondersteuner van de OR nauw samen met de voorzitter en de vicevoorzitter van de OR. Als Ambtelijk Secretaris van de OR neem je deel aan de vergaderingen van de OR en aan de overlegvergaderingen met de RWO directeur samen met de OR.  

 

Wat heb je in huis?

Wij zoeken een nieuwe sympathieke en verbindende collega die enthousiast wordt van medezeggenschapsonderwerpen over organisatie en personeel. Iemand die met de OR het proces tot de ontwikkeling van een Gemeenschappelijke Regeling en medezeggenschap bij de oprichting van een zelfstandige organisatie wil ondersteunen. 

En verder:

·        HBO werk- en denkniveau;

·        Je hebt kennis van en ervaring met het ondersteunen van (beginnende) OR-en;

·        Je kent de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) als je broekzak en hebt ervaring met de Cao gemeenten en/of Cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties;

·        Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden;

·        Je hebt affiniteit met het Sociaal Domein;

·        Je kunt goed omgaan met digitalisering, zoals intranet;

·        Je bent sterk in plannen en organiseren, je kunt goed zelfstandig werken en houdt de voortgang van je werk nauwlettend in de gaten;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten