Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance assistent projectleider gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 22 feb. 2024
Project ID: YIS 9151138
Plaats
Uithoorn
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 feb. 2025
Tarief
55 - 79 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 feb. 2024 12:00

Start datum; z.s.m.

Eind datum; 1/3/2025 (met optie tot verlenging van maximaal 12 maanden)

Aantal uren: 28-36 uur per week

Schaal: 9

Gemeente Uithoorn

Max tarief: € 72,00

In het waterrijke gebied ten zuiden van Amsterdam en Amstelveen ligt Uithoorn. Het gemeentebestuur en de projectorganisatie zijn ambitieus, waardoor er vele ontwikkelingen zijn die de volle aandacht vragen. De gemeente telt ongeveer 30.000 inwoners. De gemeentelijke organisatie is klein en overzichtelijk en wordt ondersteund door de vele collega’s die werkzaam zijn binnen DUO+, de gemeenschappelijke regeling die veel taken voor ons uitvoert. 

Binnen de gemeente Uithoorn wordt hard gewerkt aan de realisatie van een aantal kleinere en grotere ruimtelijke ontwikkelingen.

Ontwikkeling dorpshart Het programma ontwikkeling dorpshart Uithoorn behelst een aantal projecten die allen uitdagend zijn door hun complexiteit, maar vooral gekenmerkt worden door ons streven om de verblijfskwaliteit van het centrum ingrijpend te verbeteren. We werken samen met ervaren professionals op het gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur die we uitdagen inspirerende ontwerpen te maken.

Het gaat hierbij onder andere om de volgende projecten:

o Herinrichting openbare ruimte, waaronder centraal gelegen pleinen, winkelerven en parkeervoorzieningen

o Het opstellen van de gebiedsvisie Dorpsstraat, gericht op het verbeteren van de ruimtelijke en economische structuur van een verbindende winkelstraat

o Het realiseren van de Irenelaanlocatie, een open plek in het centrum waar ruimte is voor woningbouw

o Het ontwikkelen en realiseren van het Schansgebied, een voormalige kerk die deels wordt gehandhaafd, een pastorie die moet worden herontwikkeld en een vijftal vrijstaande woningen met een karakteristieke architectuur

o Het herontwikkelen van de kantorenlocatie Winkelcentrum Amstelplein waarbij door sloop-nieuwbouw een transitie plaatsvindt naar 74 appartementen.


Ontwikkelplan Thamerdal

Naast het programma ontwikkeling dorpshart, zijn we momenteel bezig met het opstellen van een ontwikkelplan voor de karakteristieke woonwijk Thamerdal, die lang geleden bebouwd met de opzet van een tuindorp. In deze woonwijk is er grote behoefte aan grootschalig onderhoud aan infrastructuur en woningbouw. Bovendien biedt de wijk nog ruimte voor de toevoeging van nieuwbouw. Vanzelfsprekend is het de bedoeling om de woonwijk helemaal te revitaliseren volgens moderne inrichtingsprincipes, dus veel aandacht voor duurzame principes zoals klimaatadaptatie, hittestressbestendigheid en biodiversiteit.

Wij zijn op zoek naar een assistent-projectleider die we kunnen inzetten ten behoeve van zowel de centrumprojecten als voor het ontwikkelplan Thamerdal. De assistent-projectleider gaat in hoofdzaak de volgende werkzaamheden verrichten:

o Het voeren van secretariaten van stuurgroepen en projectgroepen, hierbij hoort ook het maken van interne en externe afspraken, het opstellen van verslagen en het maken van planningen

o Het organiseren van participatiebijeenkomsten

o Het leveren van bijdragen aan college- en raadsvoorstellen en het uiteindelijk zelfstandig opstellen van deze stukken

o Het uitvoeren van voorkomende werkzaamheden waar we handen te kort komen, zoals opvragen van offertes, voortgang bewaken, rapportages bijstellen enz.

De volgende functie-eisen zijn van toepassing

 Minimaal een HBO werk- en denkniveau en bij met een relevante studierichting

 Affiniteit met werkzaamheden in het ruimtelijke domein

 Basiskennis van projectmatig werken

Ervaring met het werken in of met overheidsorganisaties

 Goede communicatievaardigheden en in staat zijn om goede contacten te onderhouden met collega’s, bestuurders, inwoners, ondernemers en externe adviseurs.

 Gericht op zowel kwaliteit als op voortgang en het belang inzien van nauwkeurig werken

 Sensitief en proactief op zaken waar aandacht of hulp nodig is

 Flexibel waar het kan en doortastend als het moet

 Transparant en open qua gedrag en houding maar ook zakelijk en resultaatgericht .

 Een goed gevoel voor humor.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten