Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur afval en reiniging (zzp)

Geplaatst 16 nov. 2023
Project ID: YIS 9143616
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 dec. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 nov. 2023 12:00

Startdatum: 01-12-2023

Einddatum: 30-06-2024

Uren: 32-36 uur per week

Salaris: schaal 11 cao gemeenten


Beleidsadviseur afval en reiniging

Kun jij een duidelijke positie creëren in de beleidsadvisering waarin vragen uit de samenleving, technische mogelijkheden en politieke ambities samensmelten omtrent afval? Ben jij iemand die enthousiast en zelfstandig projecten oppakt, dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

De uitdaging waarbij het accent ligt op de schijngedrukte werkzaamheden:

  • Je bent de specialist binnen onze organisatie op het gebied van afval en reiniging, daarom ben jij het aanspreekpunt voor complexe vragen op jouw vakgebied.

  • Je bent de (Helmondse) spin in het web in onze regionale samenwerking binnen BLINK met de regio gemeentes en marktpartijen.

  • Vanuit deze rol adviseer je intensief onze portefeuillehouder in haar rol als lid van het dagelijks bestuur van BLINK.

  • Je bereidt documenten voor ten behoeve van het portefeuillehouders overleg en uiteindelijke besluitvorming in het college van burgemeester en wethouders.

  • Binnen het vakgebied draag je als budgethouder de verantwoordelijkheid diverse budgetten. Je beheert deze en levert input voor de verschillende producten binnen de P&C cyclus.

Kortom: een creatieve en veelzijdige baan rondom een onderwerp dat soms ingewikkeld is, maar nooit saai!

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken.

Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen, innovatie en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door collega’s in het volgende filmpje.

De afdeling

De afdeling IBOR (Inrichting en Beheer Openbare Ruimte) zorgt ervoor dat de kwaliteit van de openbare ruimte op het gewenste niveau blijft en de beschikbare middelen zo doelmatig mogelijk worden ingezet. Er zijn gesprekken met de stad over de vraag welk kwaliteitsniveau van de openbare ruimte haalbaar is en hoe we dit gezamenlijk kunnen organiseren met inwoners, ondernemers en andere organisaties.

De afdeling telt zo’n 70 medewerkers. IBOR bestaat uit de teams Asset & Beleid en Ingenieursbureau. Team Asset & Beleid is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en buitensportaccommodaties. Team Ingenieursbureau is belast met de realisatie van plannen in de civiel- en cultuurtechniek in de breedste zin van het woord. Binnen team Asset en beleid zijn 5 collega’s werkzaam binnen de vakgroep “afval en reiniging”.


De ideale kandidaat:

  • Hbo werk- en denkniveau.

  • Werkervaring op het gebied van afval en/of reiniging.

  • Ervaring om te werken en te adviseren binnen (bestuurlijke) organisatie, zoals een gemeente.

  • Goede analyserende vaardigheden en het vermogen om problemen te beoordelen en van een oplossing te voorzien.

  • Goede communicatieve vaardigheden waarmee de verbinding kan worden gezocht tussen collega’s, stakeholders en inwoners.



Daarnaast zoeken wij iemand die snel kan schakelen in een dynamische organisatie en die beschikt over politieke sensitiviteit. Iemand die tegenstrijdige politieke belangen bij elkaar weet te brengen en om kan gaan met het bestuurlijke krachtenveld. Iemand die zich daarbij professioneel opstelt en kan schakelen tussen proces en inhoud.


Tot slot, zoeken wij een enthousiaste kandidaat die niet bang is om te experimenteren en zaken in gang te zetten. Initiatief, een actieve houding en vakkundig fundament wordt hierin zeer gewaardeerd.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten