Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur cultuur (zzp)

Geplaatst 31 jan. 2024
Project ID: YIS 9149212
Plaats
Lansingerland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 19 feb. 2024
Einde: 16 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 feb. 2024 13:00

Duur: 6 maanden met optie op verlenging

Uren: min. 32 uur per week

Richtarief: open obv functieschaal 10



Welke uitdaging bieden wij

Jij maakt je hard voor de beleving van kunst, cultuur en erfgoed in de samenleving!

Als beleidsadviseur cultuur draag je bij aan de realisatie van de doelstellingen en plannen uit het cultuurbeleid. Jij houdt van aanpakken, staat met twee benen in de samenleving en voelt je verantwoordelijk voor het resultaat en de oplossing. Op basis van jouw kennis en ervaring adviseer je collega’s en bestuurders en ben je sparringpartner voor culturele partijen. Je komt te werken binnen het team Maatschappelijke Opgaven met circa 30 fte. Dit team bestrijkt alle beleidsvelden die behoren tot het domein Samenleving. Je valt binnen het cluster Cultuur, Onderwijs en Sport.

Welke verantwoordelijkheden krijg je

In 2017 is de Cultuurnota “bruisen, binden, boeien” vastgesteld. Samen met een collega beleidsadviseur speel je een belangrijke rol bij het realiseren van de doelstellingen en plannen uit deze nota. Je richt je in het bijzonder op de ondersteuning en ontwikkeling van de lokale cultuur en het cultureel erfgoed. Samen met je collega zet je de lijnen uit voor vernieuwend cultuurbeleid. Een greep uit jouw werkzaamheden:

· Jij draagt bij aan het onderhouden van het netwerk van culturele en erfgoed partners. Je bent zelfstandig accounthouder van verschillende culturele en erfgoed partijen en ondersteunt het accounthouderschap van de drie grote culturele accounts. Daarnaast werk je aan het bijhouden en actualiseren van subsidieregelingen op het gebied van cultuur;

· Je bent aanspreekpunt voor de cultuurcoach en geeft samen vorm aan de ontwikkeling van specifieke stimuleringsprojecten op het gebied van talentontwikkeling en cultuur- en erfgoedparticipatie zoals Expeditie, Beleef! en de Open Monumentendag;

· Je werkt samen met je collega’s aan het voorbereiden, opstellen, uitvoeren en evalueren van beleid op het gebied van cultuur, kunst in de openbare ruimte en cultureel erfgoed, gekoppeld aan de Samenlevingsvisie van de gemeente Lansingerland;

· Je verbindt beleid aan de uitvoering en adviseert en informeert collega’s, management, bestuurders en gemeenteraad over jouw aandachtsvelden.

Waar ben je goed in

Met je positieve, op samenwerking gerichte en ondernemende houding pas je goed binnen ons dynamische team. Je neemt initiatief, werkt projectmatig en resultaatgericht en laat creativiteit zien. Daarnaast heb je een heldere schrijfstijl, ben je mondeling communicatief vaardig in alle lagen binnen en buiten de organisatie. Je kunt verschillende belangen afwegen, waarbij je rekening houdt met de maatschappelijke impact van een keuze. Verder vind je het leuk om integraal te werken: jouw specialisatie ligt bij cultuur, maar daarnaast betrek je graag collega’s die beschikken over kennis binnen het sociaal domein en ruimte om uiteindelijk de doelstellingen voor onze inwoners te behalen.

Op welke ervaring bouw je verder

Als beleidsadviseur cultuur vervul jij een belangrijke rol in de realisatie van de doelstellingen en plannen uit het cultuurbeleid. Wij vragen van jou daarom de volgende kennis en ervaring:

· Een afgeronde hbo of universitaire opleiding in een relevante studierichting, zoals Kunst- en Cultuurmanagement, HBO Kunst en Economie, Sociologie of Bestuurskunde;

· Enkele jaren beleidservaring bij een instelling op het gebied van cultuur of het sociaal domein;

· Ervaring in de culturele sector is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten