Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur evenementen (zzp)

Geplaatst 19 jul. 2023
Project ID: YIS 9137034
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 19 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 aug. 2023 17:00

Opdracht: 4 maanden

Schaal: 11

Uren: Voorkeur voor 24 uur. (minder in overleg)

Profiel: ervaren adviseur wat betreft evenementenbeleid.

Waar kom je te werken?


Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren, maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

 

Team Cultuur en Economie maakt binnen Gemeente Dordrecht onderdeel uit van het Cluster Stad. Het cluster is verantwoordelijk voor de coördinatie en ontwikkeling van beleid op ruimtelijk en maatschappelijke thema's, met als doel oplossingen te vinden voor uitdagingen op deze gebieden.


De afdeling Cultuur bevat drie expertise gebieden; cultuur, evenementen en lokale media en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het gemeentelijk kunst- cultuur- en evenementenbeleid. Het doel is een sterk cultureel klimaat te creëren met optimale voorwaarden voor de productie van kunst, cultuur en evenementen. Je maakt onderdeel uit van een klein en dynamisch team met vakspecialisten. Omdat we een klein team zijn, werken we nauw samen, en ondersteunen we elkaar waar nodig is. Op het onderwerp Evenementen werk je als solist maar je staater niet alleen voor. Je werkt nauw samen met collega's van andere beleidsterreinen die raakvlakken hebben met evenementen. Ook buiten de organisatie werk je nauw samen met vakgenoten zoals de evenementen organisatoren in de stad en met o.a. Dordrecht Marketing & Partners.   

 


Wat ga je doen?

Ter vervanging van een collega is onze afdeling op zoek naar een senior beleidsadviseur Evenementen voor de periode van ongeveer 4 maanden (van 19 juli 2023 tot 1 november 2023).


Als beleidsadviseur richt je je met name op de beleidsadvisering en- ontwikkeling voor de evenementensector in Dordrecht. Je bent in staat om complexe vraagstukken te analyseren en oplossingen te formuleren, je kunt projectmatig beleid ontwikkelen, evalueren en bijstellen. Met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen draag je bij aan de advisering aan het college en de raad. Je bent als adviseur inzetbaar en organiseert de samenwerking met netwerkpartners.

De belangrijkste taak voor de komende periode is de afronding van het evenementenbeleid. We hebben een concept evenementennota liggen en deze willen wij graag afronden. Hierin is het belangrijk dat alle betrokken netwerkpartners goed worden meegenomen om tot een definitieve versie te komen. Deze definitieve nota moet vervolgens voorgelegd worden aan college en raad. Daarnaast willen we je expertise inzetten op een aantal diverse taken die binnen het team belegd zijn zoals o.a. beoordelen en afhandelen van subsidies, maar vooral ook ondersteunen van de twee andere cultuur collega's die de overige taken waarnemen van onze evenementencollega.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten