Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur fysieke leefomgeving/groen en natuur (zzp)

Geplaatst 13 dec. 2023
Project ID: YIS 9146091
Plaats
Velsen
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 dec. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
75 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 dec. 2023 12:00

Startdatum; 25-12-2023

Einddatum; 30-06-2024

Richttarief; 75- 92

Aantal uren per week; 28-36

(belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!)



Wat ga je doen?

Als Beleidsadviseur Fysieke Leefomgeving/Groen en Natuur speel je een belangrijke rol in het vergroenen van de gemeente Velsen en het versterken van de natuur in de diverse ruimtelijke-, economische-, gezondheids-, klimaat- en sociale opgaven.

Je hebt daarbij oog voor het continu verbeteren van de leefbaarheid en de leefkwaliteit. Je organiseert het proces, stemt af, maakt verbinding en zorgt voor de ontwikkeling en realisatie van het groenbeleid.

De opgaven voor de fysieke leefomgeving zijn divers en complex. Het creëren van een leefomgeving waarin de verschillende opgaven worden ingepast is een uitdagende opgave.

Je staat aan de start van een nieuwe Omgevingsvisie Velsen 2040 die het toekomstbeeld beschrijft. Complexe opgaven om te realiseren, omdat de fysieke ruimte beperkt is en er verschillende ruimteclaims liggen. Je hebt dagelijks te maken met de grootstedelijke dynamiek, zoals de verdichting van de woonomgeving, een klimaatbestendige leefomgeving en de groei van bedrijvigheid en industrie in de context van een energietransitie. Je zet je kennis en vaardigheden in om natuur en groen een plek te geven in al deze (ruimtelijke) opgaven en ontwikkelingen. Dit doe je in verbinding met andere beleidsterreinen. Samen werken aan de opgaven voor een toekomstbestendige leefomgeving!

Hoe ga je dit doen?

Als Beleidsadviseur Fysieke Leefomgeving/Groen en Natuur zoek je actief de samenwerking op met je collega’s van andere beleidsdisciplines. Je denkt vanuit de integrale opgave van een gebied oplossingsgericht mee om van beleid tot uitvoering te komen. Jouw takenpakket bestaat verder uit:

● Het adviseren van de wethouder, het college en andere relevante stakeholders bij ruimtelijke ontwikkelingen en proactief de verbinding leggen vanuit natuur en groen naar de diverse ruimtelijke, economische, gezondheids-, klimaat- en sociale opgaven;

● ontwikkelen en implementeren van beleid (waaronder het groenstructuurplan) en het ontwikkelen van aanvullend beleid waar nodig op het gebied van groen en natuur/biodiversiteit zodat helder is waar de gemeente staat, wat de ambities voor de toekomst zijn en hoe die gerealiseerd gaan worden;

● het creëren van draagvlak voor de plannen op het gebied van groen en natuur/biodiversiteit, en het organiseren van participatie waarbij je regelmatig overleg hebt met bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties;

● deelnemen aan project- en werkgroepen, soms als deelnemer en soms als projectleider. Daarbij stuur je op een goede procesinrichting;

● adviseren bij gebiedsontwikkelingen en vergunningaanvragen.

Heb je naast affiniteit met onze groene leefomgeving ook gevoel voor dierenwelzijn? Dan is het mogelijk om op dit thema accounthouder te worden en daarmee het gemeentelijke boegbeeld te zijn. Je analyseert en verbetert het functioneren van de dierenwelzijnketen (van beleid tot beheer) en je bent het aanspreekpunt voor de dierenorganisaties en het bijbehorende contractbeheer.

De gemeente Velsen heeft een goede dienstverlening en burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. Je ziet het samenwerken met inwoners, collega’s en organisaties als vanzelfsprekend. Naast groen gerelateerde opgaven kunnen ook andere vraagstukken voorbij komen; je bent dus breed inzetbaar.

Wat breng je mee?

Je beweegt je soepel in het politiek-bestuurlijke en ambtelijke samenspel en je kunt beïnvloeden vanuit je natuurlijk gezag en organisatievermogen. Je bent in staat om overzicht te bewaren en ziet zelf werk of losse eindjes liggen. Je werkt oplossingsgericht en voortvarend, en draagt dit ook uit naar anderen.

Je bent initiatiefrijk en positief ingesteld. Je durft nieuwe ideeën of werkwijzen naar eigen inzicht toe te passen. Je kunt goed samenwerken, bent verbindend en communicatief vaardig. Op die manier neem je iedereen mee in de keuzes die vandaag en morgen gemaakt moeten worden om nu en in de toekomst duurzame resultaten te bereiken.

En verder:

● HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het gebied van groen/landschap/natuur;

● ervaring of affiniteit met beleidsadvisering in een politieke/bestuurlijke context, bij voorkeur op het gebied van groen en natuur;

● gedegen kennis van groen en natuur/biodiversiteit en het vermogen om nieuwe kennis snel eigen te maken;

● een brede blik op het gebied van de fysieke leefomgeving: je denkt vanuit de integrale opgave van een gebied.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten