Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur grondstoffen en circulariteit (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131319
Plaats
Zwijndrecht
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 apr. 2023 14:00

Aantal uur: minimaal 24 tot 36 uur, dit in overleg

Start: z.s.m.

Duur: 6 maanden tot 1 jaar

Tarief: schaal 11, richttarief €84-€94

Belangrijke eis: een kandidaat moet politiek sensitief zijn. Degene is de schakel tussen HVC en de gemeente, iemand moet hierin een goede relatie kunnen opbouwen en snel kunnen schakelen.



Heb jij een groen hart en wil je een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving en een beter milieu? Ben jij een stevige onderhandelaar? Vind je nieuwe ontwikkelingen interessant en houd je tegelijkertijd van structuur, overzicht en controle? Solliciteer dan op deze functie en kom werken in onze ambitieuze en enthousiaste organisatie!


Waar kom je te werken?

Zwijndrecht is met bijna 45.000 inwoners een levendige en aantrekkelijke gemeente in de Randstad.


Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht 2.0” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak. In opgaveteams bestaande uit collega's van alle afdelingen zoeken we samen met onze partners en inwoners naar oplossingen. Ook jij levert daar vanuit je expertise of talent een bijdrage aan! Gemeente Zwijndrecht is een platte, informele en open organisatie. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.


Je thuisbasis is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en het team Beleid en Accounts. Binnen dit team werken zo'n twintig collega's aan ruimtelijk beleid en soms ook uitvoering. Dit doen zij op het gebied van duurzaamheid, economie, wonen, mobiliteit en stedenbouw. Binnen het vakgebied afval is nog één andere collega werkzaam, met wie je nauw zult samenwerken. Onze werkzaamheden beslaan de volle breedte van het ruimtelijk domein. We zijn zowel verantwoordelijk voor (strategische) beleidsontwikkeling als voor een deel van de uitvoering daarvan. Veel van onze taken verlangen niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid.


Wat ga je doen?


Als beleidsadviseur grondstoffen en circulariteit lever je een bijdrage aan een schone leefomgeving en een beter milieu.


Jij bent het aanspreekpunt voor ons grondstoffenbeleid en adviseert daarover naar collega's en partners en inwoners. Je actualiseert ons beleid wanneer dit nodig is. Daarnaast zit jij aan tafel bij gebiedsontwikkelingen en projecten in de buitenruimte. Wanneer in een wijk gewerkt wordt, biedt dat ook mogelijkheden om de afvalvoorziening te optimaliseren.


En dat is nog niet alles, want als beleidsadviseur grondstoffen en circulariteit:

  • Ben jij de 'trekker' van het kernteam circulariteit, binnen ons integraal programma duurzaamheid.

  • Ben jij het aanspreekpunt voor onze afvalinzamelaar. Jij geeft opdrachten en controleert de prognoses, begroting en eindafrekening.

  • Monitor jij de invoering het recycletarief waar wij in 2023 mee starten. Waar nodig stuur jij bij.

  • Sluit je een nieuwe dienstverleningsovereenkomst af voor afvalinzameling. Regionaal loopt er nu een traject om de juiste keuze voor de toekomst te bepalen. Jij maakt voor Zwijndrecht de juiste afspraken.



Wat neem je mee?

Als persoon boek jij graag resultaten. Je bent een goede onderhandelaar. Hierbij ben je zowel communicatief als organisatorisch sterk. In deze functie is het belang dat je gevoel hebt voor politiek en bestuur.

Daarnaast beschik je over:

  • Minimaal hbo werk- en denk niveau;

  • Ruime werkervaring;

  • Ervaring met het domein afval- en grondstoffeninzameling.


Gemeente Zwijndrecht streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van onze gemeente, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten