Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur WMO (zzp)

Geplaatst 10 jan. 2024
Project ID: YIS 9147727
Plaats
Lansingerland
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 feb. 2024
Einde: 5 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 jan. 2024 13:00

Duur: 6 maanden met optie op verlenging

Uren: min. 32 uur

Richtarief: open obv functieschaal 11




Beleidsadviseur WMO

Gemeente Lansingerland: Een dynamische gemeente in het hart van Zuid-Holland.

Wat je gaat doen

Jouw uitdaging: Het realiseren van de taken uit de WMO en de doelen uit het Beleidsplan ‘Versterken van Veerkracht’. Je ontwikkelt strategisch beleid voor de komende jaren en schakelt hiervoor met diverse interne en externe stakeholders.

Je adviseert directie, wethouders en gemeenteraad over de lange termijn doelen voor Lansingerland en de wijze waarop we die gaan bereiken.

Jouw verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit:

· Je adviseert management, bestuurders en gemeenteraad over jouw aandachtsveld;

· Je vertaalt maatschappelijke vraagstukken naar scherpe beleidsvisies en uitvoeringsplannen;

· Je bouwt aan een netwerk van interne en externe stakeholders om informatie in te winnen en draagvlak te creëren voor de uitvoering van beleid;

· Je monitort de inzet van budgetten en het behalen van beleidsdoelen en rapporteert over de stand van zaken.

Wie je bent

Je komt gemakkelijk tot de kern en essentie van een complex vraagstuk. Je kunt snel verbanden leggen en je ziet relaties of overeenkomsten tussen informatie. Deze informatie kan je vertalen naar keuzemogelijkheden en de bijhorende consequenties. Bij het maken van keuzes houd je rekening met beleid, doelstellingen en de maatschappelijke impact.

Bij mogelijke weerstand treed je tijdig in gesprek en creëer je draagvlak voor jouw ideeën en visie. In jouw werkzaamheden kan je de verbinding maken tussen jouw geleverde inspanning en het behaalde resultaat. Indien de resultaten tegenvallen, grijp je in en zoek je naar efficiëntere methoden om jouw doelstelling te behalen.

Je houdt hierbij ook oog voor andere belangen en maakt de verbinding wanneer gezamenlijke resultaten behaald kunnen worden. Dit alles doe je in een politiek bestuurlijk omgeving waarin jij jouw communicatie stijl afstemt op de doelgroep. Je treedt makkelijk in gesprek een bewoner, externe stakeholder of wethouder.

Wij vragen

In deze functie krijg je veel vrijheid en bewegingsruimte om het aandachtsveld WMO op te pakken. Hiervoor vragen wij wel de volgende kennis en ervaring:

· Je beschikt over universitair werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding en aanvullende werkervaring;

· Je hebt meerdere jaren werkervaring met in een adviserende of beleidsmatig rol; en

· Je beschikt over werkervaring binnen het beleidsveld WMO.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten