Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur wonen (zzp)

Geplaatst 10 jan. 2023
Project ID: YIS 9126509
Plaats
Venlo, Limburg
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 23 jan. 2023
Einde: 30 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 jan. 2023 13:00

Startdatum inzet: 23-1-2023

Einddatum inzet: 30-4-2023

Uren per week: 24-36

Functieschaal: 11

Max tarief: € 96,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Team Wonen en leven

werkt aan een kwalitatief rijke en duurzame woon- en leefomgeving voor de inwoners van Venlo. Wij vertalen sectorale opgaven op het gebied van planologie, wonen, cultuur, erfgoed, natuur en water naar een integrale beleidsafweging. We trekken daarbij samen op met inwoners, ondernemers en organisaties. Enerzijds spelen we in op vragen die de samenleving stelt, anderzijds vertalen we trends en landelijke ontwikkelingen naar een lokale, concrete aanpak. Dat vraagt om vakkennis, maar ook om creativiteit, bestuurlijke sensitiviteit en flexibiliteit. Venlo is een regionale centrum- en grensstad met zowel stedelijk als landelijk gebied en veel groen. Daardoor ligt er voor ons team een breed scala aan uitdagende kansen en opdrachten. Samen gaan we voor een gemeente waar mensen graag wonen, werken en leven.

 

De functie

Als beleidsadviseur Wonen stuur je op de doelen van onze Woonvisie. Je weet deze visie, samen met je collega’s, te vertalen naar concrete plannen en projecten. Daarmee boeken we resultaten op thema’s als doorstroming, diversiteit in buurten en wijken, betaalbaarheid, beschikbaarheid, verduurzaming van het woningaanbod en wonen en zorg. Belangrijke uitdaging waar we als Venlo voor staan is de huisvesting voor specifieke doelgroepen.

 

Je draagt bij aan de ambitie van de stad om te groeien naar 110.000 inwoners en de (her)oriëntatie die dit vraagt op de ruimtelijke structuur. Het gaat daarbij om de verdere kwalitatief hoogwaardige verdichting van het stedelijk gebied – meer stad – en het versterken van de waarden in het buitengebied – meer land –. Hierbij heb je ook oog voor de veranderende context van het werkveld wonen: vanuit het Rijk komt steeds meer sturing (denk aan de woondeals, maar ook aan een verplichte huisvestingsverordening). De Rijksdoelstellingen weet je te vertalen naar de opgaven waar Venlo voor staat.

 

Als beleidsadviseur wonen

  • Onderhoud je op strategisch niveau contacten met belangrijke stakeholders en vertegenwoordig je onze gemeente binnen de regio Noord-Limburg.

  • Daarnaast ben je regio coördinator voor Noord-Limburg op het gebied van wonen.

  • Volg je landelijke en provinciale trends en ontwikkelingen op het beleidsterrein Wonen en weet je deze te vertalen naar de context van de gemeente Venlo.

  • Ben je analytisch sterk en kun je dankzij jouw vakkennis en passie voor het werkveld je collega’s, het bestuur en stakeholders in beweging krijgen en binden.

  • Adviseer je gevraagd en ongevraagd het bestuur van de gemeente Venlo over het beleidsterrein Wonen.

  • Lever je input vanuit woonbeleid voor ontwikkelingsplannen.

Heb jij het in je? Als beleidsadviseur wonen vragen wij van jou

  • HBO/WO werk- en denkniveau

  • Meerdere jaren werkervaring als beleidsadviseur bij bijvoorbeeld een woningcorporatie, gemeente of andere soortgelijke (politieke) context

  • Verbindend vermogen en een helicopterview

 

Competenties

  • Visievorming

  • Analytisch vermogen

  • Ondernemend

  • Bestuurlijke sensitiviteit

  • Daadkracht

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten