Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker erfgoed (zzp)

Geplaatst 8 mei 2024
Project ID: YIS 9157292
Plaats
Hoogkarspel, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
8 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
75 - 87 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 mei 2024 12:00
  • €87,- (All in);

  • 16 tot 20 uur p/w;

  • Startdatum z.s.m;

  • Niveau senior (harde eis);

  • Opdracht tot 31-12-2024;

  • Graag motivatie, beschikbaarheid en vakantieplannen opnemen in het CV

  • Thuiswerken in overleg;

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!)

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wat houdt deze functie in?

De Koepoort, de Drommedaris en het prachtige stadhuis van Enkhuizen, de mooie stolpen in Stede Broec en Drechterland en de authentieke West-Friese kerkjes zijn erfgoed om trots op te zijn. Daarom werken Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland aan de bescherming en instandhouding van hun erfgoed via beleid en actieplannen. Wij zoeken iemand die ons tijdelijk bij de uitvoering van de Erfgoedtaak kan ondersteunen, tot eind 2024. Je belangrijkste taak daarbij is de aanwijzing van monumenten. Daarnaast heb je een actieve inbreng bij de ontwikkeling van nieuw beleid op het gebied van Erfgoed en monumenten of de aanwijzing van beschermd dorpsgezicht. Zo draag je je steentje bij aan het behoud van ons mooie erfgoed.

Bij de uitvoering van deze taak heb je onder meer contact met initiatiefnemers over de historische waarde van hun vastgoed en allerlei instanties die betrokken zijn bij het behoud van monumenten en ander erfgoed. Intern werk je nauw samen met collega’s die betrokken zijn bij ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving en specifiek bij het behoud van ons erfgoed en het opstellen van beleid daarvoor.

Waar kom je terecht?

Je bent werkzaam bij het team Erfgoed binnen de afdeling Ruimtelijk Beleid. Deze afdeling houdt zich o.a. ook bezig met economische zaken, recreatie en duurzaamheid en is één van de zeven afdelingen binnen het domein Ruimte

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een aantoonbaar ervaren medewerker die beschikt over een passie voor erfgoed. Kennis en ervaring is van belang, zodat je direct aan de slag kunt met dossiers. De kennis van dit onderwerp, historie, regelgeving en bouwkundige aspecten heb je verkregen door een relevante opleiding op Mbo- of Hbo-niveau, bijvoorbeeld op het vlak van architectuurgeschiedenis, bouwkunst of erfgoed, en door uitvoering in de praktijk.

Door je kennis voel je comfortabel in gesprekken met initiatiefnemers en eigenaren van vastgoed. Door je enthousiasme weet je je boodschap ook over te brengen op deze partijen en op je collega’s. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten