Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker gemeente belastingen (zzp)

Geplaatst 29 jan. 2024
Project ID: YIS 9148900
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
62 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 feb. 2024 13:00
  • Richttarief: €65- €77,- (All in);

  • 24 uur p/w;

  • Startdatum z.s.m.;

  • Niveau senior (harde eis);

  • Opdracht tot 31-07-2024 (met optie tot verlenging);

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen.

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;


Update 09/02/24: Minder uur inzetbaarheid is mogelijk. Tarief kan bij minder uur hoger uitvallen. Eens per twee wekend op locatie is prima.


Beleidsmedewerker gemeentelijke belastingen

Als beleidsmedewerker belastingen vorm je de verbinding tussen de subteams van team Belastingen (WOZ, heffing en invordering), en zoek je afstemming met de afdeling Financiën. Het team Belastingen bestaat uit 12 personen. Je bedient de politiek en de interne organisatie bij inhoudelijke vraagstukken en veranderingen in de wet- en regelgeving. Daarnaast rapporteer je gevraagd en ongevraagd over voortgang en verzorg je de toetsing en verantwoording van behaalde resultaten.

Je bent een proactieve sparring-partner voor de organisatie. In deze rol creëer je draagvlak voor beleid, bewaak en bevorder je de samenhang van processen binnen het vakgebied belastingen én adviseer je bij college- en raadsvoorstellen. Je draagt zorg voor de optimalisatie en aanpassing van beleid en uitvoeringsregels. Daarnaast fungeer je als vraagbaak voor de medewerkers van team Belastingen bij meer complexe vraagstukken.

Je staat er niet alleen voor, deze taken verzorg je in samenwerking met de procescoördinator belastingen. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het opstellen en de afstemming van beleid, de doorvertaling daarvan naar de uitvoering en de inbedding in de werkprocessen.

Dit doe je:

- opstellen en updaten van belastingverordeningen, koppelen van primaire opgaven aan belastingopbrengsten

- interne controles op de belasting processen

- advies gesprekken voeren met portefeuillehouders Belastingen Colleges en budgethouders van de relevante vak-directies

Functie eisen:

  • HBO / WO werk en denk niveau

  • relevante opleiding zoals heffingsambtenaar lokale overheden, HBO MER

  • politieke sensitiviteit

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten