Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker RO juridisch planoloog (zzp)

Geplaatst 8 nov. 2023
Project ID: YIS 9142975
Plaats
Voorhout, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
78 - 101.75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 dec. 2023 16:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 31-10-2024

Uur: 34-36 uur

Schaal: 11

Tarief: indicatie €78 - €96



Team Planvorming

Team Planvorming is een van de twee teams van het domein Ruimtelijke Ontwikkeling. Dit domein draagt zorg voor het ruimtelijke kader van drie gemeenten (Hillegom, Lisse en Teylingen). In ons team houden we ons hoofdzakelijk bezig met gebiedsontwikkeling, omgevingsvisies, ruimtelijke projecten en -initiatieven en omgevingsplannen.

Wij hebben passie voor ons vak en staan voor ons werk. We werken al zoveel mogelijk in de geest van de wet. Daarvoor hebben we de processen intake- en omgevingstafel ingericht en instrumenten, zoals Omgevingsvisie- en Omgevingsplan, tot onze beschikking. We zijn enthousiast en actief aan het oefenen, leren en bijstellen. Daar zijn we trots op. We werken steeds meer integraal en gebiedsgericht en benutten daardoor kansen die we eerder niet zagen. Gezamenlijk geven we steeds meer kleur aan de invulling van onze (nieuwe) rollen op basis van de talenten die we in huis hebben. We worden gestimuleerd hierin zelfbewust en actief te opereren.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend

Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die in het voorjaar een explosie van kleur zijn. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Met zijn 470’en werken voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn, en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. Zo helpen we de ruim 80.000 inwoners van onze gemeenten vooruit.

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker RO/juridisch-planoloog:

 Begeleid je zorgvuldig planologische procedures voor met name woningbouwontwikkelingen en stelt daarvoor de college- en zo nodig raadsvoorstellen op.

 Stel je motiveringen op om af te wijken van geldende bestemmingsplannen.

 (Bege)leid je kleine, complexe ruimtelijke projecten en -initiatieven.

 Stem je af met collega’s, initiatiefnemers en wethouders.

 Zo nodig sluit je anterieure en/of planschadeovereenkomsten af met initiatiefnemers.

Dit breng je mee:

Het geeft je voldoening om een bijdrage te leveren aan een mooiere (woon)omgeving en de bouw van voldoende woningen, daarin alle belangen af te wegen en creatief mee te denken in oplossingen. Je vindt het leuk om daarover het (soms pittige) gesprek aan te gaan met bestuurders, initiatiefnemers en collega’s. Je bent geduldig in het contact met initiatiefnemers en kunt de (soms complexe) materie in begrijpelijke taal uitleggen en opschrijven. Je gedijt goed in een omgeving, waar veel gebeurt. Het motiveert je om hierbinnen orde, structuur en resultaat te creëren. Je pakt de regie en neemt zelfstandig beslissingen. Daarnaast ben je zorgvuldig en politiek sensitief. En natuurlijk ben je voorbereid op de komst van de Omgevingswet, ben je bekend met het ja, mits principe en heb je de competenties in huis die passen bij de daaruit volgende nieuwe manier van werken.

Verder beschik je over:

 Een afgeronde, relevante HBO/WO-opleiding, zoals ruimtelijke ontwikkeling, planologie,

omgevingsrecht of stedenbouwkunde.

 Specifieke kennis van en ruime ervaring met het doorlopen van planologische procedures.

 Ervaring bij een gemeentelijke organisatie in een soortgelijke functie.

 Kennis van bestuurlijke en participatieve processen.

 Kennis over actuele ontwikkelingen in het vakgebied.

 Een stevige persoonlijkheid.

 Uitstekende communicatieve vaardigheden

 Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten