Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker VTH (zzp)

Geplaatst 10 jan. 2024
Project ID: YIS 9147666
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
80 - 92 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 jan. 2024 10:00

Startdatum: zsm

Duur opdracht: t/m 30-04-2024

Aantal uren week: minimaal 24 uur per week voorkeur 32-36 uur per week

Inschaling: Schaal 11

Richttarief €92,- all-in

Gesprekken: Maandag 22 of dinsdag 23 januari

Let op: dit is een project van de Provincie Friesland, niet van de gemeente Leeuwarden


Provincie Fryslân

Provinsje Fryslân

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk. We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân is verantwoordelijk voor diverse taken op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH-taken). Denk hierbij aan milieu, externe veiligheid, Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO/Seveso), Wet luchtvaart, de wettelijke coördinatie en het interbestuurlijk toezicht. In het uitvoeringsprogramma VTH staat wat er jaarlijks wordt gedaan voor de uitvoering van deze reguliere taken en bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen.


Functie en team met impact

Funksje en team mei impact

Stap in het dynamische werkveld, als opdrachtgever richting de FUMO, en draag bij aan de ontwikkeling van uitvoeringsbeleid voor VTH-instrumenten op het gebied van energie, circulaire economie, geur en gezonde leefomgeving. We volgen de landelijke ontwikkelingen, bespreken deze in IPO-verband (Interprovinciaal Overleg) en vertalen die naar de Friese situatie. Met een open blik, verbinding en creativiteit werk je nauw samen met 8-10 collega's met diverse specialismen.

De diversiteit en actualiteit van het werk vereisen flexibiliteit, maar bieden ook vrijheid in taakindeling. In een betrokken en professionele sfeer, waar humor niet ontbreekt, werkt het team goed samen. Collega's helpen elkaar en stellen zich flexibel op. Hierdoor fungeert ieder teamlid ook als sparringpartner en is iedereen goed op de hoogte van waar hij/zij mee bezig is. Kortom, samen vormen we een sterk team dat zich inzet voor de Mienskip, ongeacht de omvang van het dossier en jouw inzet hierin is van onschatbare waarde!


Het werk in de praktijk

It wurk yn de praktyk

 

Als beleidsmedewerker VHT zal de focus in je werk liggen op werkzaamheden die vooral betrekking hebben op de zogenaamde VTH-taken. Hierbij hoort het volgende takenpakket:

·       Je ontwikkelt VTH beleid;

·       Je draagt bij aan de beleid-uitvoeringscyclus (o.a. bijdragen aan jaarlijks Uitvoeringsprogramma VTH-beleid en jaarverslag);

·       Je digitaliseert deze beleidscyclus (Big Eight);

·       Je rapporteert periodiek over de voortgang en bijzonderheden;

·       Je onderhoudt de contacten met de omgevingsdiensten en de gemeentelijke deelnemers over de uitvoering van de taken door de FUMO en de ODG;

·       Je vindt afstemming met externe partijen zoals de provincies Groningen en Drenthe, OM en de Veiligheidsregio;

·       Je neemt deel aan landelijke overleggen (waaronder IPO-overleggen). 


Wie ben jij?

Wa bist do?

We kijken uit naar versterking die energie krijgt van samenwerken, gestructureerd kan werken en communicatief sterk is. Je maakt je snel dingen eigen en kunt gemakkelijk beleid en operationele zaken koppelen en scheiden. Integraliteit, initiatief nemen en netwerken staan bij jou hoog in het vaandel. Naast dat je een fijne en enthousiaste collega bent beschik je ook over:

·       Een relevante wo- of hbo-opleiding;

·       Bij voorkeur kennis en ervaring met de actuele wet- en regelgeving op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH);

·       Inzicht in en sensitiviteit met de processen over bestuurlijke besluitvorming, beleid en uitvoering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten