Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker wonen (zzp)

Geplaatst 13 jun. 2023
Project ID: YIS 9135068
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 10 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
70 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 20 jun. 2023 14:00

Startdatum: 10-07-2023

Einddatum: 31 December (optie op verlenging)

Richttarief: 70-85

Werkplek: Hybride

Aantal uur: 3 dagen in de week

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



De gemeente Ouder-Amstel heeft te maken met diverse ontwikkelingen op het dossier wonen, zowel op lokaal, regionaal als nationaal niveau. Zo heeft de gemeente de ambitie om 8500 woningen bij te bouwen in de komende jaren. Naast onze lokale ambities gaan we in de regio intensiever samenwerken. Er wordt steeds meer afgestemd in de Amstelland-Meerlanden regio, maar ook in Metropoolregio Amsterdam verband. Dat geldt ook voor beleidsstukken en visies die wij als gemeente opstellen.

Daarnaast zijn er allerlei landelijke ontwikkelingen en worden we als gemeente verantwoordelijk voor meer taken. Denk aan de zes programma’s van minister Hugo de Jonge, de komst van de Wet Goed Verhuurderschap, de Wet Betaalbare huur en de Wet Versterking Regie op de Volkshuisvesting. Dit alles moet worden verwerkt in het gemeentelijk beleid. Verordeningen en beleidsregels moeten worden aangepast en meldpunten moeten worden ingericht en gemonitord.


Hier ligt een belangrijke taak voor jou. De nadruk bij deze functie ligt op het juridische vlak. Verordeningen hoeven niet alleen aangepast te worden zodat we voldoen aan nieuwe landelijke wetgeving, maar moeten ook herschreven worden zodat deze voor inwoners en collega’s makkelijker te begrijpen zijn. Daarnaast liggen er een aantal onderzoeksopdrachten.

Een voorbeeld: onderzoekt nut en noodzaak van opkoopbescherming, het anti-speculatiebeding en zelfbewoningsplicht in Ouder-Amstel en vervolgens zorg je voor implementatie hiervan in verordeningen en overeenkomsten.. Én zorg je ervoor dat collega’s, het college en de raad in dit traject goed meegenomen worden.

Uiteraard doe je dit niet alleen, in deze functie werk je samen met de andere beleidsmedewerker Wonen. Samen gaan jullie de uitdaging aan.


Deze functie is voornamelijk gericht op het juridische stuk. Goed begrijpen van stukken, dit op een makkelijke en begrijpbare manier kunnen herschrijven. Daarnaast ook een stuk onderzoek, wat houdt bijv. de opkoopbescherming in? En hoe vertaal ik dit naar omwonende, corporaties en collega's.


Je profiel:

Daarnaast zien we graag dat je meebrengt:

• Hbo/wo werk- en denk niveau;

• Juridische achtergrond is een vereiste;

• Ervaring in een gemeentelijke organisatie is belangrijk. Je weet goed hoe het proces werkt om te komen tot de behandeling van een onderwerp in het college en door de gemeenteraad;

• Je bent zelfstandig, verantwoordelijken hebt controle over je werk, je kunt prioriteiten stellen en schakelt hulp in als dat nodig is;

• Je begrijpt goed wat de impact voor een bewoner kan zijn van het handelen van de gemeente en handelt daarnaar;

• Je hebt analytisch denkvermogen en bent ook gericht op praktische implementatie van zaken;

• Je bent communicatief vaardig en vindt het belangrijk om helder en begrijpelijke stukken (te her)schrijven;

• Je politiek-bestuurlijke sensitiviteit heb je goed ontwikkeld.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten