Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance business analist (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2023
Project ID: YIS 9132539
Plaats
Assen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 31 mei 2023
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 mei 2023 17:00

Uren: 36 uur per week

Start: zsm

Duur: t/m 31.03.2024

Niveau: senior

Richttarief: € 80,-

  • Graag geen tarieven opnemen in het CV (dit geef je aan in het aparte veld voor tarief).

  • En eventueel motivatie voor de functie wel weer opnemen in het CV of in een apart bestand.

NB: In het kader van de krapte kan het zijn dat profielen die eerder worden aangeboden al voor de deadline worden doorgezet naar de klant.



Opdracht:

De gemeente Assen staat voor een belangrijke transitie naar informatie gestuurd (data gedreven) werken. De gemeente Assen wil hierbij sneller en onder centrale regie nieuwe informatieproducten beschikbaar stellen die beter aansluiten op de behoefte van de burgers, bedrijven en de interne organisatie. Een essentiële ontwikkeling hierin is de uitbreiding van het Informatieplein.  

 Het Informatieplein vervult in de vraag- en aanbodkant van de informatieketen een centrale rol met als kerntaak: veilig, herhaalbaar en op maat aanbieden van data en informatieproducten en hiermee toegevoegde waarde voor de business creëren. 

 Voor de inrichting van het Informatieplein zijn we op zoek naar een  

 Business Analist: 

Als Business Analist ben jij dé schakel binnen de keten tussen de Business en het Informatieplein en weet de wensen uit de Business te begrijpen, te analyseren en te vertalen naar een informatiekundige oplossing die past binnen onze architectuur (Microsoft Azure platform of ESRI platform).  

 Je zult hiervoor de (vaak nog onduidelijke) wens moeten aanscherpen d.m.v. intensief contact met de opdrachtgever en/of stakeholder. Je levert als tussenproduct een heldere beschrijving/UseStory op waarmee onze data-analist de volgende stap kan zetten. Hiermee zorg je ervoor dat in de realisatie- en implementatiefase het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd.  

 Je bent als business analist actief binnen de verschillende domeinen binnen de gemeente Assen. Op deze manier kom je in aanraking met de verschillende bedrijfsprocessen, zoals Financiën, Personeel, Openbare ruimte en het Sociale Domein. Kennis van (in elk geval) één van deze domeinen is dan ook wenselijk. Afhankelijk van de wens van de business ben je de schakel tussen de data uit de bedrijfsprocessen en de data met een ruimtelijk component.  

 Je werkt hierbij gestructureerd volgens onze methodieken en tooling zoals Azure DevOps. 

 

Team: 

De werkzaamheden van het Informatieplein omvatten het gehele traject van het aannemen, analyseren & beschrijven van een opdracht voor een informatieproduct tot aan het maken, opleveren, beheren en duiding van dat product. Ook ruimtelijke (geo)-producten vallen hieronder.  

 Het Informatieplein is een team in ontwikkeling en telt momenteel 9 medewerkers. Op basis van de portfolio is de verwachting dat de capaciteit in de komende jaren verder zal worden uitgebreid.  

 Er heerst een informele sfeer in het team. Er wordt gehecht aan het nemen van eigen verantwoordelijkheid met een flexibele, professionele en proactieve werkhouding. 

Jouw competenties 

·      Samenwerken: je kan goed in een team werken en doet dat op een sociale en verbindende wijze 

·      Communicatief vaardig: je kan zowel met de business als de techniek sparren  

·      Analytisch vermogen: jij weet de vraag achter de vraag helder te krijgen 

·      Schriftelijke vaardigheden: de analyse die je maakt kan je op een goede manier vertalen naar begrijpelijke taal

·      Flexibele mentaliteit: we zijn een organisatie in ontwikkeling, we vragen van je om mee te kunnen gaan in de ontwikkeling en niet onnodig vast te houden aan het ‘oude’ 

 

Wij vragen 

·      HBO werk en denkniveau 

·      Aantoonbare ervaring als Business Analist (minimaal 3 jaar) 

·      Ervaring met het Azure platform en DevOps is een pre 

·      Kennis en ervaring met gemeentelijke processen is een pre 

·      Kennis en ervaring als data-analist is een pre 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten