Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance business controller ruimtelijk domein (zzp)

Geplaatst 7 mei 2024
Project ID: YIS 9157288
Plaats
Hillegom
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jun. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
82 - 97 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 mei 2024 12:00
  1. Start en einddatum: per 1 juni tot in ieder geval eind september

  2. Optie tot verlenging: ja, looptijd is tot er een vaste medewerker is gevonden

  3. Functieschaal: 11

  4. Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie zoals uurtarief of bedrijfspresentatie)

  5. Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

Werkorganisatie HLT Samen

Uren per week: 32,00

Standplaats: Hillegom

Max tarief: € 97,-

Als business controller voor de ruimtelijke opgave zorg jij ervoor dat de financiën van de drie gemeenten goed besteed worden. Jij levert een belangrijke bijdrage aan de processen om tot begrotingen en jaarrekeningen te komen die tot op de cijfers achter de komma kloppen. Een klus waarin inhoud en proces gecombineerd worden met enorme impact.

Dit ga je doen

We nemen je graag mee in de week van business controller:

Als business controller voor de ruimtelijke opgave is geen dag hetzelfde. Deze maandag start je met het adviseursoverleg. Samen met de coördinator financieel beheer, de financieel adviseurs en de andere business controllers bespreken jullie wat er speelt en welke acties voor de komende week op de agenda staan. De middag heb je geblokt voor het uitwerken van de acties uit het overleg. Dinsdag ga je aan de slag met de toets van de informatie in de concept begrotingen, voordat die aan de portefeuillehouders worden voorgelegd. Woensdag is het tijd voor de verbetering en ontwikkeling van de financiële beheersing van de werkorganisatie. Jij signaleert kansen en werkt verbetervoorstellen uit die je bespreekt met de projectgroep ‘grip op geld’. Donderdag is het tijd voor de projectgroep. Je presenteert de verbeterkansen en haalt feedback van de collega’s op. Na een lunch werk je verder aan de ontwikkeling van managementinformatie. Je vertaalt de behoefte van budgethouders naar een goed overzicht. Vrijdag werk je alleen in de ochtend. Je werkt wat mails weg en analyseert de financiële resultaten. Daarna klap jij jouw laptop dicht en kan het weekend beginnen.

Wat je verder allemaal doet als business controller in de ruimtelijke opgave:

  • Samenwerken. Met de coördinator planning en control, de financieel adviseur en de andere business controllers. En met heel veel andere collega’s in de business op verschillende niveaus - van teammanagers tot directie.

  • De inhoud in. In deze functie combineer je de complexe financiële inhoud met financieel inzicht. Je werkt bedrijfsmatig in een ambtelijke organisatie en dat brengt behoorlijk wat politiek met zich mee. Je zoekt steeds de verbinding tussen prestaties en budget.

  • Plannen en organiseren. Als business controller ben jij de spin in het web van de planning en control cyclus van de werkorganisatie. Jij plant, organiseert, werkt bij, volgt op én zorgt ervoor dat het proces - naast de inhoud - op rolletjes loopt.

  • Innoveren en ontwikkelen Het kan altijd beter, dat is het motto. Niet alleen qua planning en control cyclus of inhoud. Want ook persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk.

  • Kortom; hét verschil maken. Voor alle inwoners én medewerkers van onze prachtige gemeenten. Nu en in de toekomst.


Dit ben jij

Jij bent dol op cijfers, een samenwerker en ervan overtuigd dat het altijd slimmer, sneller of beter kan. Je stelt altijd de juiste vragen en achterhaalt in no-time de behoefte van collega’s en directie om tot een verbeterplan te komen. En ook met jouw gespreksvaardigheden zit het wel goed. Directie en collega’s overtuig je in een mum van tijd.

En daarnaast heb je:

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau.

  • Minimaal 4 jaar werkervaring als business controller bij gemeenten, je kunt direct en zelfstandig aan de slag.

  • Adviesvaardigheden waar je u tegen zegt. Jij weet behoefte te achterhalen door goed te luisteren en door te vragen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten