Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatie adviseur (zzp)

Geplaatst 5 jun. 2023
Project ID: YIS 9134616
Plaats
Wormer, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 19 jun. 2023
Einde: 18 dec. 2023
Tarief
60 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 jun. 2023 15:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 6 maanden na start (kans op verlenging)

Tarief: 60-80

Werkplek: Hybride

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



OVER-Gemeenten

Jij voorziet onze collega’s van OVER-Gemeenten van communicatieadvies. Jouw rol bestrijkt de velden: externe communicatie, Ruimtelijk domein (de leefomgeving), een stuk crisiscommunicatie samen met de afdeling Openbare Orde en Veiligheid. Je hebt de regie op de uitvoering en werkt samen met je collega’s aan het ontwikkelen van communicatiemiddelen.

En de uitdaging? Die zit hem in samen met je afdeling de definitieve switch te maken naar communicatie afgestemd op onze inwoners en bedrijven. Van intern gericht naar extern gericht. Hiervoor zal een aantal zaken anders georganiseerd moeten worden, waaronder meer nadruk op online communicatie en afgestemd op de behoeften en communicatiestijl van onze inwoners en ondernemers. We willen graag dat je meedenkt en jouw visie hierop geeft!

In ’t kort:

• Bijdragen aan de overgang van intern gerichte communicatie naar extern gerichte communicatie afgestemd op onze inwoners en bedrijven;

• Interdisciplinair samenwerken op het gebied van communicatie. Concreet betekent dat samenwerken met je eigen team, maar ook met de afdeling Openbare Orde en Veiligheid op het gebied van crisiscommunicatie en met de collega’s in het Ruimtelijk domein. Jij bent de adviseur;

• Je bent organisator/adviseur en tegelijkertijd ook uitvoerder. Dat betekent dat je jouw werk echt ziet groeien tot het eindproduct. Daarbij vergaar je ontzettend veel kennis over onze gemeentelijke organisatie.

• Vrijheid in je rol. Onze directie laat de afdeling, en dus jou ook, zelf nadenken over hoe dingen beter kunnen. Zij horen dit graag van jou.

• Eerlijk is eerlijk, dit is een rol voor iemand die van een uitdaging houdt. Je komt niet in een gespreid bedje.

Je komt in een enthousiast team terecht dat met jou erbij in totaal uit zes mensen bestaat.

Het team Communicatie van OVER richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van de communicatievisie en het communicatiebeleid. Uitdagend hierbij is het werken in twee samenwerkende gemeenten met elk een eigen gemeentelijke, bestuurlijke regie en identiteit.


Functie-eisen:

• HBO werk- en denkniveau;

• Werkervaring als communicatieadviseur of communicatiespecialist;

• Je kan ons overtuigen dat je goed kan functioneren in een omgeving waar politiek bestuurlijke besluiten worden genomen (bij een gemeente is een pré);

• Je bent regionetwerker en kampioen timemanagement. Je weet van nature wat belangrijk is en wat urgent is;

• Je bent digitaal onderlegd en online communicatie heeft voor jou geen geheimen. Je maakt je nieuwe systemen en programma’s snel eigen en je snapt hoe je je boodschap aan moet passen aan je platform en publiek.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten