Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance communicatieadviseur huisvesting nieuwkomers (zzp)

Geplaatst 5 apr. 2024
Project ID: YIS 9154601
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 4 apr. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
75 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 apr. 2024 12:00

Start en einddatum: zsm starten, in eerste instantie tot het einde van het jaar (mogelijk verlenging omdat er gezocht wordt naar een vaste medewerker)

Aantal uren: 32-36

Functieschaal: 10

Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wat ga je doen

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen (HLTsamen) kampen, net als de rest van Nederland, met een woningtekort. De ruimte is schaars en steeds meer mensen zijn op zoek naar een (huur-) woning die er niet is. Daarnaast staan de drie gemeenten voor de grote opgave om Oekraïense vluchtelingen, asielzoekers en statushouders op te vangen. Vanwege het meer permanente karakter van de opvang van deze nieuwkomers hebben we een programmateam speciaal voor deze opgave(n) ingericht.

 

Als communicatieadviseur draai je – vanuit het team communicatie - mee in dit programmateam. Jouw aandachtsgebieden zijn: huisvesting Oekraïense vluchtelingen, opvang vluchtelingen COA en huisvesting arbeidsmigranten. Aan de hand van omgevingsanalyses bepaal je de communicatie- en participatiestrategie voor de opvang van deze nieuwkomers. Hierbij verzorg je communicatieadvies op maat voor het programmateam, de organisatie, de directie en de verantwoordelijk bestuurders. Hierin werk je nauw samen met de communicatiestrategen van de drie gemeenten. Je stelt een communicatieplan en stakeholdersanalyse op en stemt deze met de betrokken partij(en) af. Je sluit wekelijks aan bij communicatieoverleg van de Veiligheidsregio (VRHM) en bij overleggen van het programmateam. Je haalt het sentiment van buiten naar binnen en neemt dit mee in je adviezen. Voor de uitvoering van je adviezen werk je samen met je collega’s van het team communicatie. Voor collega’s van de vakafdeling ben je een inspirerende en toekomstgerichte sparringpartner, die de samenleving centraal stelt in de aanpak.  

Team Communicatie

Als Team Communicatie zijn wij de ogen en oren van onze organisatie. We zien online en offline wat er in onze gemeenten gebeurt. Daarbij adviseren we proactief om de communicatie verder te verbeteren. We werken voortdurend aan een goede verbinding tussen samenleving, bestuurders en werkorganisatie. Ook versterken wij de interne communicatie. Ons team bestaat uit (strategisch) communicatieadviseurs, communicatiemedewerkers en contentspecialisten. We zijn een ontzettend leuk en collegiaal team van professionals. Samen werken we aan de communicatieve prioriteiten van de gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen. Dat doen we helder en begrijpelijk. We staan voor goede communicatie. We lachen én huilen met elkaar. Je staat er nooit alleen voor. 


Dit breng je mee

Je staat met beide benen in de maatschappij, weet wat er speelt en bent bekend met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt goed door wat de belangen van de diverse partijen zijn en je functioneert goed in een complex speelveld. Je zit stevig aan de bestuurstafel. Je wisselt met gemak tussen de verschillende niveaus en met verschillende afdelingen. Je bent analytisch sterk en weet van aanpakken. Je voelt je betrokken bij de opvang van vluchtelingen en communicatievraagstukken hierover.


Daarnaast beschik je over:

·        HBO/WO-werk- en -denkniveau

·        Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie (bij voorkeur gemeentelijke ervaring)

·        Ervaring in het werken met de methodiek Factor C.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten