Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance consultant Sharepoint (zzp)

Geplaatst 1 mei 2024
Project ID: YIS 9156841
Plaats
Groningen
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 mei 2024 17:00

Voor de gemeente Groningen zijn wij op zoek naar een Consultant Sharepoint

Startdatum: Zsm

Duur: 6 maanden (daarna wellicht verlenging mogelijk)

Inzet: 16-24 uur per week

Inschaling: Schaal 11, CAO Gemeenten



Hier werk je aan mee

De gemeente Groningen wil een moderne gemeente zijn waar medewerkers op een prettige manier hun werk kunnen doen en plaats-onafhankelijk kunnen samenwerken. Daar hoort een moderne werkplek bij met moderne ICT-middelen waaronder Sharepoint Online. Met het programma ‘Duurzaam samenwerken met M365’ zet de gemeente een grote stap naar een en slimme manier van samenwerken voor de meer dan 4000 medewerkers. Moderne middelen, gebruiksgemak en veiligheid staan daarbij voorop.

Tijdens de coronapandemie is Microsoft Teams in gebruik genomen met daarbij ook Sharepoint Online. Met Teams en Sharepoint kunnen collega's efficiënter samenwerken, maar veel data staat nu nog op de klassieke netwerkschijven. Om toepassingen uit M365 en de Azure-omgeving effectiever te kunnen gebruiken, wil de gemeente Groningen een onderzoek naar de haalbaarheid van een migratie van de netwerkschijven naar Sharepoint Online.

Wat ga je doen

Je doet een haalbaarheidsonderzoek naar de migratie van de netwerkschijven naar Sharepoint Online en geeft een uitgewerkt en onderbouwd advies. Het advies bestaat verder uit een globale aanpak, een stappenplan op detail-niveau en een ontwerp voor de inrichting van Sharepoint Online.

De huidige netwerkschijven van de gemeente Groningen worden beheerd door de LGI (Leverancier Generieke Infrastructuur). Voor deze opdracht werk je nauw samen met deze partij.

Jouw verantwoordelijkheden bestaan verder uit:

  • Inrichten van een team om het onderzoek te kunnen uitvoeren in nauwe samenwerking met de afdeling Informatiebeheer en de Chief Data Officer (CDO);

  • Grondige analyse van de huidige situatie (status van data, data-eigenaren etc.);

  • Opzet maken voor het (automatisch) labelen van data;

  • Advies over hoe Sharepoint Online ingericht kan worden als archiefsysteem;

  • Ontwerp van de Sharepoint Online-omgeving op basis van workshops die past bij de werkprocessen van de gemeente Groningen;

  • Nauwe samenwerking met het adoptieteam het programma ‘Digitaal samenwerken met M365’.


Hier kom je te werken

Je komt te werken bij de afdeling Informatieadvies en ondersteuning van de directie I&S. De aansturing gebeurt door de programmamanager M365 die samen met het programmateam verantwoordelijk is voor de afbakening, de communicatie en de afstemming. 

Hier herken jij je in

  • HBO-opleiding op het gebied van ICT

  • Uitgebreide kennis van migraties naar Sharepoint Online

  • Ruime ervaring met het ontwerpen van een Sharepoint Online-omgeving

  • Aantoonbare competenties op het gebied van onderzoek en analyse

  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten