Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coordinator communicatie (zzp)

Geplaatst 27 feb. 2024
Project ID: YIS 9151066
Plaats
Beverwijk, Hybride
Uren
18 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 4 mrt. 2024
Einde: 1 feb. 2025
Tarief
75 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mrt. 2024 13:00

Startdatum inzet: 4-3-2024

Einddatum inzet: 1-2-2025

Uren per week: 18,00

Standplaats: Beverwijk

Max tarief: € 88,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Als coördinator ben je het 1e aanspreekpunt voor de vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding van het team Communicatie. Je bewaakt de voortgang en de kwaliteit en stimuleert de verdere ontwikkeling van het team. De opdracht bestaat uit 3 pijlers:


  • Positionering van communicatieadviseurs als strategisch adviseurs 


We willen team communicatie beter positioneren in de organisatie, zowel ambtelijk als richting bestuur. Gemeente Beverwijk is een gemeente van doeners: enthousiaste aanpakkers die snel in de actiemodus schieten. Daarbij wordt communicatie nog te vaak als sluitstuk gezien, wat het geven van strategisch advies in de weg staat. We willen focus aanbrengen met een duidelijke communicatiestrategie en door communicatieprioriteiten te bepalen. Aan jou de opdracht om het team hierin te begeleiden.  

  • Meer eenheid, onderling begrip en kennisdeling in team Communicatie


Team Communicatie is het afgelopen jaar flink uitgebreid. Eerder was er een klein team, aangevuld met 2 externe communicatieadviseurs die vanuit programma’s opereerden, nu zijn alle functies ingebed in team Communicatie. Dit biedt kansen voor meer eenheid, zowel binnen het team als voor onze uitingen richting de buitenwereld. Het afgelopen jaar zijn veel werkprocessen uitgeschreven, zijn er richtlijnen opgesteld voor tekst en beeld, en is er meer structuur aangebracht in het teamoverleg. Toch is er ruimte voor verbetering. Aan jou de taak het wekelijkse teamoverleg soepel te laten verlopen en het team duidelijkheid en structuur te bieden. Dat is niet alleen een wens vanuit het team, maar kan ook bijdragen aan een betere positionering van het team in de organisatie. Ook is er een wens om onderling meer kennis uit te wisselen – over casussen uit ons werk en vakinhoudelijke ontwikkelingen. 

  • Een communicatieve organisatie 


Als projectleider Beter Beverwijks draag je bij aan een communicatieve gemeente die de inwoner centraal stelt met duidelijke taal. Met dit project willen we ervoor zorgen dat alle uitingen van de gemeente Beverwijk direct duidelijk zijn voor de beoogde doelgroep. In het verleden zijn we gestart met schrijfcoaches in ieder team. Samen met de projectgroep zorg jij ervoor dat dit initiatief nieuw leven ingeblazen wordt. Jij zorgt ervoor dat de schrijfcoaches training en begeleiding krijgen (daarvoor is budget beschikbaar) én dat hun teamleden ze weten te vinden voor hulp. Ook breng je Beter Beverwijks op ludieke manier onder de aandacht. Bijvoorbeeld door een maandelijks inloopspreekuur bij de ‘Taaldokter’ te organiseren en door regelmatig schrijftips te delen op intranet. Jij zorgt dat deze initiatieven van de grond komen; de uitvoering kun je beleggen bij een communicatiemedewerker of bij de projectgroep. 


Functie-eisen:

  • Je beschikt over de talenten die horen bij een communicatieadviseur anno 2024

  • Je bent in staat structuur aan te brengen

  • Je weet de doorontwikkeling en betere positionering van het team aan te jagen 

  • Je beschikt over voldoende charisma en overredingskracht om alle teamleden mee te krijgen in de verdere professionalisering van het team

  • Je houdt goed overzicht en schakelt makkelijk tussen veel (complexe) onderwerpen

  • Je kent je weg in een politiek-bestuurlijk speelveld 

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie

  • Je hebt ervaring als coördinator of vergelijkbaar.

  • Je hebt ervaring als coördinator of vergelijkbaar.

  • Iemand die zich gaat richting op de drie pijlers zoals beschreven in de functieomschrijving en dit weet te kunnen aanpakken met beide handen!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten