Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ervaren kwartiermaker juridische zaken (zzp)

Geplaatst 29 nov. 2023
Project ID: YIS 9144704
Plaats
Beverwijk, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
90 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 dec. 2023 13:00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 30-6-2024

Schaal 12

Uren per week: 16

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Voor de afdeling juridische zaken zijn we op zoek naar een kwartiermaker.

Team JZ heeft zich te ontwikkelen van een reactief, sterk juridisch specialistisch team naar een pro-actief team dat sterk, en op verschillende niveau’s, verbonden is met de organisatie. Zowel inhoudelijk als in contact met en vanuit behoefte van medewerkers in de organisatie.

In gemeente Velsen is ervoor gekozen de verantwoordelijkheid laag in de organisatie te beleggen. Medewerkers nemen verantwoordelijkheid voor het eigen werk. Voor JZ is hier overeenkomstig met deze filosofie de inrichtingsvorm van gespreid eigenaarschap gewenst, mede vanwege soortgelijke inrichtingen in andere teams.

Van de kwartiermaker wordt gevraagd om bovenstaand basisidee verder vorm te geven. In een voorstel voor een inrichtingsvorm, maar ook in een schets van de gewenste dienstverlening (waaronder het herintroduceren van concernbrede juridische kwaliteitszorg) en duidelijkheid in wat dit vraagt aan vaardigheden van de teamleden.

Zowel een stappenplan om tot de gewenste vorm te komen als het besluitvormingsproces (DT/OR) maakt deel uit van de opdracht.


Jij bent bekend in de wereld van de gemeente en met de werkzaamheden van juridische zaken en hebt ervaring als kwartiermaker en met inrichtingsvraagstukken.

Verder vraagt deze rol de volgende competenties:

  • Creatief: je kunt buiten gebaande paden denken en komt tot originele ideeën, oplossingen of een nieuwe aanpak.

  • Analyse en oordeelsvorming: het verzamelen, analyseren en wegen van informatie en deze in een breder perspectief plaatsen. Op basis van de analyse kom je tot logische, realistische en gegronde beslissingen, conclusies en adviezen.

  • Aanpassingsvermogen: je beweegt je makkelijk in alle situaties en bent flexibel onder veranderende omstandigheden. En je kunt goed omgaan met de weerstand die je onderweg tegenkomt.

  • Communicatief: je kunt ideeën en informatie zowel mondeling als schriftelijk goed en helder overbrengen en luistert actief naar anderen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten