Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance functioneel ontwerper dh (zzp)

Geplaatst 28 jul. 2023
Project ID: YIS 9136987
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 2 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 aug. 2023 14:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 02-10-2023

Uren per week: 36



Als Data Analist voor het functioneel ontwerp van DBL-software ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van een volledig functioneel ontwerp voor een duurzame IT-oplossing. Hierbij werk je nauw samen met verschillende belanghebbenden en volg je een gestructureerde aanpak om aan de behoeften van onze gebruikers te voldoen. Je taken omvatten onder andere:


  • Definiëren van doelstellingen en vereisten: Je identificeert samen met belanghebbenden de functionele en niet-functionele vereisten van de software, zodat het beoogde doel duidelijk wordt.

  • Gebruikersanalyse: Door inzicht te krijgen in de behoeften, vaardigheden en ervaringsniveaus van de gebruikers, draag je bij aan het ontwerpen van een intuïtieve gebruikersinterface en -ervaring.

  • Opstellen van een functioneel overzicht: Je creëert een duidelijk overzicht van de belangrijkste functies en modules van de software, dat kan worden weergegeven als een functioneel blokdiagram of lijst van functionaliteiten.

  • Ontwerp van de gebruikersinterface: Door wireframes of prototypen te maken, visualiseer je de lay-out, navigatie en interactie van de software, met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid.

  • Databaseontwerp: Indien nodig, ontwerp je de databasestructuur, inclusief tabellen, relaties en datavelden, met oog voor gegevensintegriteit en beveiliging.

  • Systeemarchitectuur: Je definieert de technische architectuur van de software, inclusief programmeertalen, frameworks, databasesystemen en externe services, en zorgt voor effectieve communicatie tussen de verschillende componenten.

  • Gedetailleerd functioneel ontwerp: Je beschrijft gedetailleerd alle functiepunten, inclusief input, verwerking en output, en documenteert uitzonderingsscenario's en foutafhandeling.

  • Prestatie- en beveiligingsaspecten: Je overweegt prestatievereisten zoals responstijden en schaalbaarheid, en zorgt voor ingebouwde beveiligingsmechanismen om gevoelige gegevens te beschermen.

  • Testplanning: Je ontwikkelt een grondige teststrategie en -plan om de software te testen op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, prestaties en beveiliging, waarbij je relevante testgevallen en -scripts identificeert.

  • Onderhoud en toekomstige verbeteringen: Je denkt na over hoe toekomstige updates en verbeteringen aan de software zullen worden beheerd, met aandacht voor schaalbaarheid, onderhoudsgemak en gebruikersfeedbackbeheer.




Must haves:


  •  HBO/WO werk- en denkniveau,

  • Ervaring in soortgelijke functie

  • Kennis van en ervaring met Gemeentelijke ICT ontwikkelingen is een pre

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten