Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance handhavingsjurist openbare orde en veiligheid (zzp)

Geplaatst 1 jun. 2023
Project ID: YIS 9134350
Plaats
Assen
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 jun. 2023
Einde: 12 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 jun. 2023 14:00

Uren: 24 uur per week

Start: zsm

Duur: t/m 6 maanden

Schaal: 10

Niveau: senior

Richttarief: € 80,-

SVP aanbieden t/m maandag 5 juni 14.00 uur (kandidaten kunnen worden beoordeeld eerder, bij binnenkomst). Gesprekken waarschijnlijk in die zelfde week.





Opdracht:

We houden Assen graag veilig en zijn op zoek naar een handhavingsjurist met het accent op openbare orde en veiligheid. Beschik je over een juridische achtergrond en heb je affiniteit met veiligheidsvraagstukken? Werk je zowel graag in een bestuurlijke als operationele omgeving? Ligt je hart bij het oppakken van casuïstiek dat niet kan blijven liggen en direct impact heeft op de veiligheid op straat? Dan zoeken we jou! 

 

Wat ga je doen? 

Het Integraal veiligheidsplan 2023-2026 is vastgesteld door de gemeenteraad en beschrijft een aantal belangrijke veiligheidsopgaven. Als handhavingsjurist ben je verantwoordelijk voor de juridische aspecten van deze opgaven. Je stelt handhavingsbesluiten op en behandelt zienswijzen. 

Denk hierbij aan handhaving op het gebied van ondermijning, horeca, evenementen, gevaarlijke honden, drugs, woonoverlast, BIBOB en gebiedsverboden. Je bent betrokken bij de afweging om tot een gedegen handhaving te komen die past bij de gemeente en direct de veiligheidsopgaven ondersteunt. In het bijzonder dus de wet- en regelgeving, opgenomen in de Gemeentewet of in specifieke wetgeving, die hoofdzakelijk is neergelegd bij de burgemeester om dit uit te voeren. 

Je vertegenwoordigt de gemeente bij de bezwaarschriftencommissie, de Rechtbank en de afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State. Je ondersteunt bij de implementatie, interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving. Je denkt mee bij het inrichten van onze werkprocessen voor veiligheid over de juridische consequenties.

Wie zijn wij? 

Je gaat werken binnen het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Hier werken circa 26 collega’s. Dit zijn ondersteuners, vergunningverleners en handhavers. Samen zetten zij zich in om het bestuur en de organisatie te ondersteunen en adviseren om een veilige woon- en leefomgeving voor onze inwoners te creëren. Binnen het team ga je nauw samenwerken met de algemeen juridisch medewerker.

Herken jij jezelf hierin? 

Je bent communicatief vaardig met aandacht voor proces en relatie (mondeling en schriftelijk) en daarbij proactief, daadkrachtig en resultaatgericht. Je past goed in een open, ontspannen en ondernemende organisatie. Je beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen en bent discreet, precies en kunt goed met vertrouwelijke informatie omgaan. Je bent betrouwbaar, loyaal en werkt zorgvuldig. Je kunt goed zelfstandig werken onder tijdsdruk, maar ook juist in teamverband.

Verder:

  • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau met een afgeronde juridische opleiding, zoals Rechten. Bij voorkeur met specialisatie staats- en bestuursrecht of anderszins. 

  • Heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie in een gemeentelijke organisatie. 

  • Kennis van de Gemeentewet, APV, Alcoholwet, Opiumwet en andere bijzondere wetten.

  • Ben je een betrouwbaar gesprekspartner voor inwoners, ondernemers, collega’s en bestuurders.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten