Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance HR beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden en regelingen a.i. (zzp)

Geplaatst 18 okt. 2023
Project ID: YIS 9141510
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 okt. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Duur opdracht: t/m 30-04-2024

Aantal uren week: 32 uur per week

Inschaling: Schaal 11

Gesprekken: maandag 30 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur

Let op: dit is een project bij de provincie, niet bij de gemeente Leeuwarden.

De opdrachtgever verzoekt expliciet om een (korte) motivatiebrief toe te voegen. ZZP'ers moeten als eenmanszaak bij de KVK staan geregistreerd of als een BV zonder personeel. Maatschap en VOF zijn niet mogelijk. Daarnaast dient de zzp'er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben.


Over de provincie Fryslân

Oer de provinsje Fryslân

Bij de provincie Fryslân kun je het verschil maken en een bijdrage leveren aan de toekomst van de provincie. We werken aan grote vraagstukken op het gebied van natuur, landbouw, klimaat, energie, leefbaarheid en stikstof. Samen zorgen we voor een mooi landelijk gebied, zodat we kunnen genieten van de Friese natuur en zorgen we ervoor dat de Friese identiteit en cultuur behouden blijven. Nu, maar vooral ook in de toekomst.

Werken bij de provincie Fryslân betekent werken bij een ambitieuze organisatie. Met ruim 1.000 collega’s maken we Fryslân mooi en sterk. Het resultaat voor de Friese samenleving staat voorop en daarnaast staat het werkgeluk van onze medewerkers centraal. Persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, teamwerk en waardering zijn daarbij belangrijk.

We werken in een moderne organisatie waar het resultaat voorop staat en samenwerking vanzelfsprekend is.

Inhoud van de functie

Ynhâld fan de funksje

De afdeling HR (20 fte) bestaat uit advies, beleid en personeels- en salarisadministratie. De afdeling richt zich op advisering, beleidsontwikkeling en administratieve uitvoering van HR processen. De HR beleidsadviseur valt rechtstreeks onder het stafhoofd HR.

De afdeling ondersteunt de organisatieverandering die momenteel plaatsvindt en is daarnaast zelf volop in ontwikkeling.

De functie ontstaat als gevolg van vertrek en ziekte van twee collega’s. Er liggen een flink aantal regelingen en beleidsonderwerpen op je te wachten!


En verder: 

·       Als HR Beleidsadviseur ontwikkel, implementeer en evalueer je HR beleid op concernniveau. Dit doe je integraal en organisatiebreed en in nauwe samenwerking met collega HR Business Partners, management en OR. Daarnaast ben je breed inzetbaar op voorkomende HR beleidsvraagstukken.

·       Je bent in staat om de ambities vanuit onze Organisatieontwikkeling en haar onderdelen te vertalen naar strategisch en modern HR beleid en -instrumenten. Je betrekt daarbij actief anderen binnen de organisatie, doet voorstellen voor de implementatie waarbij je verschillende soorten interventies inzet. Daarnaast ben je breed inzetbaar op voorkomende HR beleidsvraagstukken. Je volgt en analyseert trends en ontwikkelingen op het HR vakgebied in het algemeen en specifiek voor jouw primaire aandachtsgebied en je anticipeert daarop en vertaalt deze naar onze organisatie.


De onderstaande resultaatgebieden zijn van belang in deze functie en zullen met een zekere prioritering worden opgepakt:

·       Het vertalen van de CAO naar diverse beleidsthema’s en regelingen (o.a. reisbeleid, vitaliteitsbeleid, traineebeleid, integriteit, privacy, etc.

·       Contactpersoon voor de OR in nauw overleg en ter ondersteuning van het Stafhoofd

·       Deelnemen aan IPO overlegstructuren op het gebied van HR en de CAO

·       Modern werkgeverschap

·       Proces- en & projectplanning gericht op effectieve implementatie van beleidsterreinen waar jij verantwoordelijk voor bent

·       Monitoring HR beleid door maken van analyses en opstellen rapportages (HR control)

·       Kennismanagement door ontwikkelen van kennisplatforms op eigen aandachtsgebied

·       Fungeren als schakel tussen de projectleider PSA a.i. en het arbeidsvoorwaardenbeleid -en regelingen ten behoeve van optimale verbinding tussen beleid en uitvoering. 



Wat vragen wij

Wat freegje wy

Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen en staat bekend om je vlotten en overzichtelijke schrijfstijl. Je weet je complexe materie snel eigen te maken en om te zetten in hapklare brokken. Daarnaast vind je het ook echt leuk om te implementeren en af te ronden.

Volgens ons horen daar verder nog de volgende competenties bij:

-       organisatiesensitiviteit

-       communicatieve vaardigheden

-       analytisch vermogen

-       overtuigingskracht/lef

-       zakelijk kunnen handelen

-       plannen en organiseren

-       netwerkvaardigheden

-       innovatief handelen

Verder denken we dat het belangrijk is dat je 3-5 jaar relevante inhoudelijke beleidservaring hebt in complex bestuurlijke omgeving. Recente werkervaring binnen provincies is zeer zeker een pre.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten