Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim afdelingshoofd ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkeling- RMO (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2023
Project ID: YIS 9141457
Plaats
Alblasserdam, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 17 apr. 2024
Tarief
106 - 123.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 okt. 2023 12:00

Reden inhuur: Vertrek huidig afdelingshoofd en interim veranderopgave

Het betreft een tijdelijke opdracht

Schaal: 13/14 Gemeente CAO

Aantal uren: 32/36 uur per week, eventueel is minder uur ook bespreekbaar

Startdatum: Zsm

Duur voor nu: 6 maanden

In deze rol is hybride werken mogelijk. Zowel thuis als op kantoor

Richttarief: €113,-



Interim afdelingshoofd Ruimtelijke en Maatschappelijke ontwikkeling (RMO)

Maak jij als afdelingshoofd het verschil door je leidinggevende en strategisch sturende capaciteiten in te zetten voor de gemeente Alblasserdam? Stuur jij graag een team van professionals aan? En staat verbinden en integraal werken hoog in jouw vaandel? Dan is deze tijdelijke vacature echt iets voor jou!

Vanwege het vertrek van ons huidige afdelingshoofd Ruimtelijk en Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO), zijn wij op korte termijn op zoek naar een tijdelijke invulling van deze vacature. Het betreft hier de periode vanaf november 2023 tot en met uiterlijk eind maart 2024.

Waar kom je te werken?

Alblasserdam heeft ruim 20.000 inwoners. Het is een bedrijvig en karaktervol dijkdorp met een krachtig arbeidsethos. Er is een sterke sociale gemeenschapszin met een levensbeschouwelijke diversiteit. Alblasserdam is onderdeel van het strategisch belangrijke Drechtstedengebied en ligt in het poldergebied Alblasserwaard. De gemeente Alblasserdam werkt nauw samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan een duurzaam en prettig woon-, werk- en leefklimaat.

De ambtelijke organisatie van Alblasserdam bestaat uit ruim 90 vaste medewerkers. Daarnaast worden wij ondersteund door de medewerkers van de Service Gemeente Dordrecht (SGD), en Dienstverlening Drechtsteden voor ondersteunende taken en publiekszaken. Onze organisatie is klein maar krachtig. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt.

We willen als organisatie graag toekomstbestendig blijven en investeren daarom ruimhartig in de ontwikkeling van onze medewerkers. Ook besteden we veel aandacht aan vitaliteit. In ons recent geheel gerenoveerde gemeentehuis hebben we naast een modern kantoorgedeelte ook een werkcafé en sportruimte. We geloven in samenwerken, zowel met elkaar als met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners. Samen kom je verder!

Wie zijn wij? 

Je gaat leiding geven aan de afdeling RMO. In jouw afdeling zitten twee teams:

  • Ruimtelijke ontwikkeling, dit team voert de regie op het strategisch ruimtelijk-economisch beleid, de implementatie van de omgevingswet en de voortgang op de ruimtelijke projecten;

  • Maatschappelijke ontwikkeling, dit team voert regie op het strategisch beleid op het Sociaal Domein en vervult het accounthouderschap van de uitvoeringsorganisaties en maatschappelijke organisaties. 

Wat ga je doen?

Als afdelingshoofd geef je leiding aan twee teams van 26 professionals op het gebied van maatschappelijke en ruimtelijke zaken. Je wordt hierbij ondersteunt door twee teamleiders. Daarnaast ben je ambtelijk opdrachtgever voor een aantal majeure ruimtelijke projecten.

Je bent in staat om te schakelen tussen (coachend en situationeel) leiderschap, zelforganisatie van teams en resultaatgericht werken. Jij bent hierin een stabiele factor, en je doet dit met aandacht voor zowel individuele- als teamontwikkeling, waarbij zelfontplooiing van jouw medewerkers voorop staat. Dit doe je onder meer door een mooie balans tussen vertrouwen en ruimte geven en stimuleren van een breder perspectief. 

Jij draagt zorg voor een heldere visie op de strategische koers op ruimtelijk-economisch en sociaal gebied van deze gemeente in relatie tot de regio. Je neemt daarnaast met overtuiging en enthousiasme deel aan het management team waarin je de voortgang bewaakt van opgaves en projecten en waarin je bijdraagt aan de beoogde organisatie-ontwikkeling. 

Met het vertrek van ons huidige afdelingshoofd ontstaat een mogelijkheid om na te denken over de best passende invulling van deze vacature. Als interim leidinggevende vragen wij jou hierin mee te denken en jouw twee teams hierin goed te betrekken. Deze opdracht geven wij mee.


Wat neem je mee?

Je hebt ervaring als leidinggevende en kan de organisatie op een zakelijke manier aansturen, zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen. Hierbij heb jij een heldere visie op het verder door ontwikkelen en professionaliseren van projectmanagement, opgavegericht werken en sturing op het sociaal domein. 

Daarnaast ben je niet vies van een uitdaging. De gemeente heeft een ambitieuze agenda die zij samen met de regio wil vormgeven. De financiële situatie van de gemeente leidt ertoe dat er in de nabije toekomst keuzes gemaakt moeten worden. De gemeente Alblasserdam heeft veel jong talent aangenomen. Jij zorgt samen met jouw teamleiders voor een optimale ondersteuning van de ontwikkeling van deze talenten.

Jij beschikt over:

  • academisch werk- en denkniveau, aangevuld met ruime kennis van en vaardigheid in het (coachend en situationeel) leidinggeven aan en resultaatgericht managen van medewerkers;

  • communicatief in staat om op diverse lagen een strategische gesprekspartner te zijn en partijen onderling met elkaar inhoudelijk te verbinden en te enthousiasmeren;

  • kennis van en ervaring met financiële- en bedrijfsvoeringsvraagstukken op het terrein van de publieke sector.



Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten