Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance interim directeur bedrijfsvoering (zp)

Geplaatst 8 mei 2024
Project ID: YIS 9157300
Plaats
Maasdam, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 7 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 mei 2024 15:00
  • Start: op korte termijn, 1 juli uiterlijk

  • Duur opdracht: de verwachting is een jaar

  • Aantal uur per week: 36

  • Thuiswerken minimaal mogelijk, max 1 dag per week

  • Schaal: 15

  • Gelet op het belang van de functie vindt een stevige selectie plaats met 1 of mogelijk 2 commissies met vertegenwoordigers uit de organisatie

  • Let op voor ZZP: sinds 1 oktober jl kunnen wij geen VOF meer obv een modelovereenkomst contracteren. Enkel de rechtsvormen eenmanszaak en BV (waar de ZZP als enig natuurlijk persoon op staat)


Vanwege de afwezigheid van de huidige directeur bedrijfsvoering en een aantal opgaves, zoekt Hoeksche Waard een ervaren en verbindende interim-directeur bedrijfsvoering die een cruciale rol wil spelen in de doorontwikkeling van onze organisatie.

De opgave 

De Gemeente Hoeksche Waard is dit jaar vijf jaar geleden ontstaan, en is daarom een relatief jonge organisatie. De ervaringen van deze laatste vijf jaar hebben laten zien wat we als organisatie willen behouden en wat we willen doorontwikkelen in het belang van de gemeente. 

Als interim-directeur bedrijfsvoering speel jij een essentiële rol in de eerste stappen in dit verandertraject. 

De opgaven van de directie Bedrijfsvoering zijn cruciaal bij de stappen die we nu willen zetten. We professionaliseren van een taakgerichte naar een procesgerichte manier van werken. De PIOFACH-organisatieonderdelen, die gezamenlijk de directie bedrijfsvoering vormen, dienen daarbij de effectieve en efficiënte manier van sturen en werken te faciliteren zonder aan de wendbaarheid af te doen. 

Met deze verdere ontwikkeling verstevigen wij de ‘Three Lines’ manier van werken, zowel op financiële als juridische processen. Daarnaast gaan we inzetten op stevige sturing op resultaat. 

Je werkt concern gestuurd samen met je collega-directeuren in het directieteam, de directeur in het fysieke en veiligheidsdomein, de directeur in het sociaal domein, economie en dienstverlening en natuurlijk de gemeentesecretaris/algemeen directeur. Zo werken we aan een resultaatgerichte organisatie die in staat is het collegiale bestuur integrale verantwoordelijkheid te laten dragen. 

Jouw betrokkenheid bij de organisatie draagt bij aan een zakelijke cultuur, terwijl directe communicatielijnen behouden blijven. Dat draagt bij aan een heldere structuur en zuiverheid van processen, en daarmee aan kwalitatief hoogwaardige besluitvorming. Dit betekent dat je helder en zakelijk bent, met oog op relaties in een veranderende omgeving.

Dienende bedrijfsvoering 

De teams van bedrijfsvoering zijn de ruggengraat van de organisatie. Met hun essentiële expertise voorzien zij de inhoudelijke en uitvoeringsteams van professionele ondersteuning die de kwaliteit van het werk voor de gemeente mogelijk maakt.

Als directeur werk je aan het versterken van deze adviserende en faciliterende rol en de meest effectieve positionering van deze teams van bedrijfsvoering. 

Over jouw rollen 

Als onderdeel van het directieteam draag je bij aan het bevorderen van het doelmatig, doeltreffend en integraal functioneren van de ambtelijke organisatie. 

Je draagt de koers van je directie uit en je weet deze zowel intern als extern te vertalen naar diverse lagen. Je (h)erkent ieders talenten en zet die ten volle in. Je staat voor de prestaties van je teammanagers en hun medewerkers.

Tegelijkertijd ben je duidelijk naar je teammanagers als het gaat om de te behalen resultaten en spreek je hen daar ook op aan. Dit verwacht je ook van je teammanagers richting de medewerkers. Sturing geven aan processen zit in je DNA. 


Functie-eisen:

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring als leidinggevende op directieniveau, bij voorkeur als transitie-manager.

 Verder komen de volgende persoonlijke kenmerken in jouw profiel naar voren: 

•   Je toont natuurlijk leiderschap, bent zichtbaar, toegankelijk en open. 

•   Je staat voor je managers en stuurt die aan op resultaat, proces en integraliteit.  

•   Je bent gericht op resultaten en helder in je communicatie met mensen.

•   Je doorbreekt bestaande patronen en inspireert tot vernieuwing.

•   Je communiceert helder met bestuurders en hebt politiek-bestuurlijke sensitiviteit en lenigheid.

•   Je werkt procesgericht met een rustige, authentieke en open houding en kunt relativeren en positiviteit uitdragen. 

•   Je anticipeert op de behoeften van teams en organisatie, kunt tijdig bijsturen en adviseren, en helpt bij prioriteren. 

•   Je bent snel denkend, innovatief en oplossingsgericht, en durft autonoom te denken.

•   In diverse uitdagende situaties blijf je kalm.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten