Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jr adviseur milieu (zzp)

Geplaatst 8 aug. 2022
Project ID: YIS0007821
Plaats
Budel, Noord- Brabant
Uren
20 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 22 aug. 2022
Einde: 30 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 aug. 2022 12:00

Functie schaal: 10 Senioriteits

Niveau: junior

Startdatum: zo snel mogelijk

Einddatum: voorlopig voor ongeveer 1 jaar

Werklocatie:  Budel

Aantal uren per week: 16 tot 20

 

Wat ga je doen?

Je gaat met name aan de slag met uitvoeringsaken op het gebied van milieu. Je hebt enige kennis van milieuaspecten zoals bodem, geluid, geur, externe veiligheid en/of stikstof. Je signaleert relevante beleidsmatige ontwikkelingen en bepaalt samen met collega’s of dit in Cranendonck moet worden opgepakt. Je werkt samen met de huidige beleidsmedewerker milieu. De beleidsmedewerker is verantwoordelijk voor ons milieubeleid, de transitie van dit beleid onder de Omgevingswet en ambtelijk opdrachtgever voor de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant.

De persoon die wij zoeken is bekend met de processen van (milieu) vergunningverlening, toezicht en handhaving en de daaraan gerelateerde wet- en regelgeving. De Omgevingsdienst Zuidoost Brabant (ODZOB) behandelt en toetst alle omgevingsvergunningen milieu en meldingen activiteitenbesluit. Maar jij bent hierin de schakel tussen de gemeente en de ODZOB. Je houdt het overzicht en informeert collega’s bij gevoelige of complexe dossiers. Je voelt goed aan wanneer het noodzakelijk is op te schalen naar ons bestuur en bereidt indien nodig de bestuurlijke besluitvorming voor. Eenzelfde rol vervul je ook bij de uitvoering van milieucontroles. Je bepaalt samen met collega’s welke bedrijven door de ODZOB bezocht moeten worden en zorgt ervoor dat ons bestuur op de hoogte is van eventuele handhavingstrajecten. Bij complexe dossiers pak je dit integraal op met onze handhavingsjuristen en zorg je voor afstemming met de ODZOB.

In je rol als adviseur milieu geef je gevraagd en ongevraagd advies aan collega’s bij initiatieven en projecten. Hierbij schakel je indien nodig met de specialisten van de ODZOB.

Er zijn een aantal concrete projecten in uitvoering, zoals de Green Deal kantoren en de geluidssaneringsprojecten. Voor beide projecten ben jij aan zet en het aanspreekpunt vanuit de gemeente. Je zorgt ervoor dat bedrijven en inwoners op de juiste wijze worden geïnformeerd en zorgt indien nodig voor bestuurlijke besluitvorming.

Tot slot ben je het eerste aanspreekpunt voor inwoners met vragen over milieuthema’s. Dit is zeer divers maar je blijft altijd correct en schept realistische verwachtingen.

 

Wat verwachten we van je?

  • HBO werk- en denkniveau
  • Relevante opleiding
  • Kennis van milieuthema’s is een pré
  • Je bent digitaal vaardig

 

Competenties

  • Flexibiliteit / snel kunnen schakelen
  • Zelfstandigheid
  • Omgevingsbewustzij
  • Mondelinge communicatie
  • Schriftelijke communicatie
  • Resultaatgerichtheid
  • Integriteit

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten