Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur bezwaren (zzp)

Geplaatst 11 aug. 2023
Project ID: YIS 9138151
Plaats
Maasdam, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
73.5 - 88 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 aug. 2023 09:30

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 31-12-2023 (verlenging behoort tot de mogelijkheden)

Uren per week: 24

Hybride werken, uren vrij in te delen in overleg zolang je maar fysiek aanwezig bent op de momenten dat dat nodig is.

Schaal: 11

Tarief per uur: €73,50 - €88


Voor de behandeling van bezwaren zoeken we een juridisch adviseur met bij voorkeur ervaring in het fysieke domein. Je werkt binnen het team Juridische Zaken samen met andere juristen in het fysiek domein. 

Kerntaken adviseur juridische zaken:


1) Adviseren organisatie over complexe juridische aangelegenheden.

2) Zorgt voor inhoudelijke voorbereiding, ondersteuning en vertegenwoordiging van bestuursorganen in complexe bestuurs- en privaatrechtelijke procedures.

3) Fungeren als behandelaar en voeren (proces)regie, in afstemming met vakjuridische adviseurs, op informele aanpak, ambtelijk horen, bezwaar- en beroepsprocedures en in rechte bij complexe casussen. En vervullen van secretarisrol binnen commissies (inclusief pre-advies).

Het zwaartepunt van deze opdracht ligt op de hierboven vetgedrukte tekst.

Je kunt een groot deel van het werk vanuit huis verrichten, maar wordt ook op kantoor/locatie verwacht. Bij een hoorzitting waar mensen fysiek gehoord worden dien je uiteraard aanwezig te zijn op kantoor. In voorkomende gevallen moet je naar de rechtbank.

We zoeken een ervaren juridisch adviseur die de werkzaamheden geheel zelfstandig kan oppakken. Het heeft de voorkeur om zaken op de informele weg af te handelen. We zoeken iemand die actief aan de slag gaat met de informele afhandeling van bezwaren, voordat deze formeel behandeld worden. Dat betekent snel telefonisch contact met de bezwaarde, zoeken naar de vraag achter het bezwaar en onderzoeken of er een andere oplossing mogelijk is. Daarom is het van belang dat je communicatief vaardig, resultaatgericht, deskundig en analytisch bent maar óók beschikt over inlevingsvermogen: wat gebeurt er nou écht in de wereld van de inwoner, wat speelt hier nou. We zoeken iemand die flexibel is, iemand die werk uit handen kan nemen en van vele markten thuis is. Iemand die initiatief toont en soepel is in de samenwerking.



Verder zijn wij op zoek naar:


  • een afgeronde Juridische opleiding HBO/WO

  • kennis van en ervaring met de bezwaarprocedures binnen de overheid

  • kennis van de Awb

  • ervaring met het horen en schrijven van het advies plus de beslissing op bezwaar

  • specifieke kennis en ervaring met deze procedures binnen het fysieke domein

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten