BIZOB

Freelance juridisch adviseur subsidierecht (zzp)

Geplaatst 12 dec. 2023
Project ID: YIS 9145864
Plaats
VUGHT, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 8 jan. 2024
Einde: 7 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 dec. 2023 13:00

Start: januari of februari

Eind: 3/4 maanden, nu in eerste instantie 7 april maar verlenging is mogelijk

Uren: 24 uur ben je er 3/4 maanden mee bezig, optie is ook meer uren te werken, maar dan zal de klus eerder geklaard zijn.

Schaal: 10

Inhuurreden: project

Senioriteitsniveau: medior

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Als juridisch adviseur subsidierecht bij de gemeente Vught word je gemeente breed ingezet als juridisch adviseur op het gebied van het subsidierecht. De algemene subsidie verordening (op basis van de modelverordening van de VNG) is net voorgelegd aan de raad. Als juridisch adviseur ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van de regelingen, samen met de betrokken beleidsmakers en de adviseur van het verantwoordelijke management. Tevens beoordeel je juridische documenten zoals subsidieregelingen en de beschikkingen.

Daarbij werk je nauw samen met je directe collega adviseurs in het sociaal domein. Daarnaast adviseer je ook gevraagd en ongevraagd de overige afdelingen van de gemeente die subsidies verlenen op het gebied van het subsidierecht en over het beheersen van juridische risico’s.

Bij het opstellen van de regelingen ben je in staat om de verschillende belangen goed af te wegen en te verwerken in jouw adviezen en keuzes, waarbij juridische creativiteit en politieke sensitiviteit belangrijk zijn. Als teamspeler weet jij effectief samen te werken met alle betrokken partijen en heb je veel contact met collega-juristen en de verschillende stakeholders binnen en buiten de gemeente. Je neemt deel aan diverse overleggen met partners en beoordeelt mede de implicaties van eventueel te nemen besluiten. Je draagt hiermee op een integrale manier bij aan de ontwikkeling van het beleid en het bestuurlijke besluitvormingsproces.


Wie ben jij?

·        Je hebt ervaring als jurist binnen een overheidsorganisatie (bij voorkeur een gemeente) en beschikt over kennis en ervaring op het gebied van subsidierecht, bestuursrecht en regelgeving.

·        Je bent in staat om snel een goede inschatting te maken van de inhoudelijke vraagstukken en de juridische en bestuurlijke consequenties die hieruit voortvloeien.

·        Het is bovendien van belang dat je inzicht hebt in politiek-bestuurlijke, ambtelijke en maatschappelijke processen en het vermogen hebt in dat spanningsveld tactvol en resultaatgericht te opereren.

·        Je bent flexibel, kritisch en pragmatisch ingesteld.

·        Werkervaring binnen een kleine gemeente is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten