Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance juridisch adviseur vergunningverlening, toezicht & handhaving (zzp)

Geplaatst 19 jun. 2023
Project ID: YIS 9135359
Plaats
Oud-Beijerland
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 10 jul. 2023
Einde: 19 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 jun. 2023 17:00

Zsm starten

Opdracht voor 6 maanden met kans op verlenging

Bij voorkeur 36 uur per week - maar voorstellen kan al vanaf 24 uur per week

Deze functie valt bij gemeente Hoeksche Waard in schaal 10. Er is geen tarief afgesproken - graag marktconform tarief.



Voor gemeente Hoeksche Waard zoeken we een Juridisch adviseur Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving. Bij voorkeur iemand met ervaring op dit gebied (minimaal 2 jaar), maar ook lichtere kandidaten zijn welkom zolang ze gemeentelijke ervaring hebben op dit vlak. (geen starters)



Als juridisch adviseur maak je deel uit van het team VTH Ondersteuning. Het team van in totaal 15 collega’s richt zich op de vertaling van wet- en regelgeving naar uitvoeringsbeleid, juridische advisering en administratieve ondersteuning op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving.

Samen met 9 collega’s geef jij invulling aan de juridische ondersteuning. Je houdt je specifiek bezig met advisering op juridisch vlak aan de teams Vergunningen Wabo, Vergunningen APV, Toezicht en Handhaving, het boa-team en aan het bestuur.

Je voert bezwaar- en beroepsprocedures en behandelt handhavingszaken op het vakgebied van bijvoorbeeld Wabo, APV en Alcoholwet en Bijzondere Wetten.

  • Je adviseert de teams die je ondersteunt over juridische vraagstukken op het gebied van APV, Wabo, Alcoholwet en Bijzondere Wetten;

  • Je pakt zelf (complexe) handhavingszaken op;

  • In afstemming met team Juridische Zaken voer je bezwaar- en beroepsprocedures en vertegenwoordig je de gemeente in rechte;

  • Je bent aanspreekpunt en vraagbaak voor medewerkers vergunningverlening, toezicht en handhaving;

  • Je adviseert bij totstandkoming van beleid zoals APV, Wabo, Alcoholwet en Bijzondere Wetten;

  • Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling en adviseert over (beleids-)aspecten op meerdere brede en complexe terreinen.



Je neemt mee:

  • Je hebt minimaal een hbo/wo opleiding; bij voorkeur Rechten en je hebt 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie: 

  • Je hebt ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures, vergunningverlenings- en handhavingsprocessen;

  • Brede kennis van wet- en regelgeving is een pre (Wabo/Alcoholwet/APV/Bijzondere Wetten);

  • Je kunt op een rustige en inlevende manier gesprekken voeren waarbij de boodschap niet altijd even leuk is. Je bent servicegericht/dienstverlenend, hebt goede communicatieve vaardigheden en bent besluit- en oordeelsvaardig.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten