Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist bezwaar, klachten en aansprakelijkstellingen (zzp)

Geplaatst 19 mei 2023
Project ID: YIS 9133918
Plaats
Hellevoetsluis, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 mei 2023 12:00

Startdatum:Z.s.m.

Einddatum: 6 maanden na start

Optie tot verlenging? Ja

Min/max aantal uur per week? 36

Mogelijkheid tot thuiswerken? ja

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 2 jaar en bij voorkeur bij gemeentes.

 

Over het team

Het team juridische zaken en inkoop bestaat uit 16 collega’s die zich inspannen op het brede vlak van juridische dienstverlening en inkoop. Denk hierbij voor wat betreft het onderdeel juridische zaken aan juridische kwaliteitszorg, bezwaarprocedures, klachtafhandeling, aansprakelijkstellingen en juridische advisering aan de organisatie en het college van B&W. Het team valt onder de afdeling Organisatie en Ontwikkeling, een dienstverlenende afdeling voor de gehele gemeentelijke organisatie en in het bijzonder voor het bestuur, de directie en het management. Binnen deze afdeling staat samenwerken centraal.

Functie

Ik ben op zoek naar een jurist bezwaar, klachten en aansprakelijkstellingen. De reden hiervoor is dat we vanwege de recente bestuurlijke fusie momenteel te maken hebben met achterstanden waar het gaat om het behandelen van met name bezwaren, klachten en aansprakelijkstellingen. Het doel is om de achterstanden zo snel mogelijk weg te werken. De werkzaamheden bestaan vooral uit het afhandelen van bezwaarschriften en klachten.

Verder valt het behandelen van aansprakelijkstellingen en verzoeken om een dwangsom wegens niet tijdig beslissen ook onder de werkzaamheden. Tevens kan het incidenteel voorkomen dat de inhuurkracht juridische vragen van collega’s binnen de gemeente beantwoordt. Er is sprake van nauwe samenwerking met onze twee juridisch administratief medewerkers en met de juridisch adviseurs (met name de collega’s die zich bezighouden met het secretariaat van de bezwaarcommissie). Hierbij geldt dat er indien nodig soms taken van elkaar worden overgenomen.

Profiel

We zoeken een allround jurist die direct inzetbaar is om zelfstandig de hiervoor genoemde werkzaamheden op te pakken. Het is van belang dat de inhuurkracht in staat is mee te denken in mogelijkheden en kansen in plaats van in problemen en wat niet mag, zonder daarbij de juridische kaders uit het oog te verliezen. Verder zoek ik iemand die goed kan samenwerken en die het leuk vindt om in een dynamische omgeving te werken. Ook dient de kandidaat te beschikken over een klantgerichte en flexibele instelling en moet hij of zijn in staat zijn om onder druk te functioneren. Verder is het van belang dat de kandidaat pragmatisch en begrijpelijk kan adviseren en dat hij of zij planmatig en gestructureerd werkt.

De kandidaat heeft bij voorkeur

  • een WO-opleiding in juridische richting afgerond en minimaal een HBO-opleiding in juridische richting.

  • We zoeken iemand met minimaal twee jaar werkervaring in een juridische functie bij een gemeentelijke instelling en met aantoonbare ervaring met het behandelen van bezwaren en klachten.

  • Verder dient de kandidaat te beschikken over actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van bestuursrecht.

Must haves (knockouts)?

-       Iemand die overzicht kan houden

-       Ervaring met klacht, bezwaar

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten