Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance jurist woo (zzp)

Geplaatst 23 aug. 2023
Project ID: YIS 9138588
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 23 feb. 2024
Tarief
68.5 - 83.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 30 aug. 2023 14:00

Startdatum: Z.s.m.

Duur opdracht: Per direct tot en met 31 december 2023, met optie tot verlenging met minimaal 1 jaar

Aantal uur per week: 24-32

Schaal: 11

Indicatie uurtarief: 68.5 - 83.5 €/hr


Weet jij alles van de Wet openheid overheid (Woo)? Ben jij degene die pro-actief adviseert over hoe Woo verzoeken kunnen worden voorkomen c.q. hoe deze het beste kunnen worden afgehandeld? Is het voor jou dé uitdaging om snel tot de kern van het Woo-verzoek te kunnen komen? En heb jij de durf in het vragen om en het najagen van de benodigde informatie? Word jij blij van het afhandelen van het Woo-verzoek binnen de gestelde scherpen deadlines, en weet jij daarbij de betrokken collegae in beweging te krijgen? Vind je het daarbij interessant om op de hoogte te blijven van de gebiedsontwikkelingsprojecten, dan is gemeente Zuidplas op zoek naar jou!



Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!


Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collegae in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Het cluster Gebiedsontwikkeling & Planeconomie bestaat vooral uit projectmanagers en -leiders, projectondersteuners, planeconomen, en juristen grondzaken. Het cluster levert haar bijdrage aan opgaven, programma’s en projecten m.b.t. ruimtelijke ontwikkeling (waaronder de opgave Middengebied (bouw 5e dorp) en het programma Duurzaamheid), èn aan grotere organisatorische opgaven, programma’s en projecten zoals in het concernplan van de gemeente Zuidplas zijn verwoord. 

Je komt te werken binnen de aantrekkelijke en innovatieve groeigemeente Zuidplas bij het cluster Gebiedsontwikkeling en Planeconomie. Dit cluster regisseert het volledige proces van totstandkoming van alle ruimtelijke ontwikkelingen van én in de gemeente Zuidplas. De medewerkers worden ingezet op opgaven, programma’s en projecten.

 

Het cluster voert tientallen projecten gelijktijdig uit binnen de gemeentelijke grenzen van de gemeente Zuidplas. De omvang van de projecten variëren, als ook de complexiteit. Impact van gebiedsontwikkelingen op de samenleving (inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties) is altijd aanwezig. Dit is ook merkbaar in de hoeveelheid aan Woo-verzoeken die worden gedaan i.r.t. gebiedsontwikkelingsprojecten. Het afhandelen van deze verzoeken vraagt veel inzet en aandacht van de projectleiders en –ondersteuners, wat leidt tot ongewenste en onnodige vertraging in de uitvoering van deze projecten.

Door de inzet van een jurist Woo voor de afhandeling van Woo-verzoeken i.r.t. gebiedsontwikkelingsprojecten is het de verwachting dat:


-     in de uitvoering van projecten een verbeterde werkwijze kan worden toegepast die de kans op een Woo-verzoek kan beperken, maar in ieder geval het afhandelen van een Woo verzoek vereenvoudigd,

-     projectleiders en –ondersteuners grotendeels ontlast kunnen worden, en zich kunnen blijven richten op de uitvoering van het project. Hiermee worden vertraging in het project èn in de afhandeling van een Woo-verzoek beperkt,

-     er effectiever en efficiënter kan worden gewerkt door de aanwezigheid van juridische kennis binnen het cluster t.a.v. Woo, Archiefwet en AVG. 

Je bent verantwoordelijk voor het in behandeling nemen, coördineren en uitvoeren van informatieverzoeken i.r.t. gebiedsontwikkeling. Binnen de gemeente werk je daarom nauw samen met de projectleiders en -ondersteuners van de gebiedsontwikkelingsprojecten, en met de juridische adviseurs van team Juridische Zaken. Daarnaast werk je ook nauw samen met de collegae op het terrein van de informatiehuishouding.

 

De projectleider blijft eindverantwoordelijk voor de afhandeling van het Woo-verzoek. 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:


·       Je voert de afhandeling van informatieverzoeken op grond van de Woo voor het cluster Gebiedsontwikkeling & Planeconomie uit, en werkt hierbij intensief samen met de projectleider en –ondersteuner, en het team Juridische Zaken.

·       Je coördineert in nauwe samenwerking met de projectleiders en projectondersteuners en het team Juridische Zaken voor een correcte, tijdige en juiste afhandeling van WOO-verzoeken die gebiedsontwikkelingsprojecten betreffen.

·       Je bereidt voorschriften, regelingen en instructies voor op het gebied van duurzaam toegankelijke informatie i.r.t. de gebiedsontwikkelingsprojecten (Woo, Archiefwet en AVG).

·       Je bepaalt het kader voor het stellen van beperkingen aan de openbaarheid van over te brengen archief.

·       Je adviseert het lijn- en projectmanagement over verbeteringen in bestaande werkwijzen en wijze van archiveren, opdat de afhandeling van toekomstige WOO-verzoeken m.b.t. gebiedsontwikkelingsprojecten soepeler kan verlopen.

Je houdt jezelf goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de diverse gebiedsontwikkelingsprojecten

·       Jouw kennis van de wet- en regelgeving rond de Woo is zeer goed, naast een goede kennis van de Archiefwet, AVG en Wob.

·       Je hebt aantoonbare ervaring als jurist/beleidsmedewerker, bij voorkeur op het gebied van Woo en/of informatiehuishouding en ervaring met de afhandeling van Woo-verzoeken, bij voorkeur opgedaan bij een gemeente.

·       Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, en bent een fijne en heldere gesprekspartner op allerlei niveaus.

·       Je hebt een duidelijke visie op hoe de Woo-verzoeken het beste kunnen worden behandeld, en zorgt ervoor dat deze werkwijze wordt geïmplementeerd.

·       Je beschikt over HBO/academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een master Rechten of een andere voor de functie relevantie opleiding.

·       Je bent enthousiast, ondernemend en proactief van aard, beschikt over een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit, je weet daar waar nodig stevig te overtuigen, maar altijd vanuit verbinding.

Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. (is standaard)

Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 3 maanden. In deze periode willen we ervaren in hoeverre de inzet van een Jurist Woo de projectleiders en –ondersteuners kan ontlasten, zodat de uitvoering van het project zo min mogelijk hinder van het lopende Woo-verzoek ondervindt. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten