Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance klantmanager taakstelling en inburgering (zzp)

Geplaatst 7 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152212
Plaats
Lelystad
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 7 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 mrt. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden

Aantal uren week: 32 - 36

Inschaling: 9 (gemeente cao)

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever. (BYOD)

Indexeren gedurende de gehele opdracht niet mogelijk.

 

Als klantmanager taakstelling en inburgering sta jij continu in verbinding met alle stakeholders om zaken zo goed mogelijk te organiseren voor statushouders. Zo geef jij kleur aan jouw werk voor Lelystad.

Wat ga je doen als ?

Binnen deze functie zorg je voor de uitvoering van de Participatiewet en de Inburgeringswet in relatie tot statushouders. De 4 werkzaamheden die standaard op jouw agenda staan zijn:

 organiseren van de uitkeringsintakes voor de statushouders in samenwerking met de woningbouwverenigingen en Vluchtelingenwerk.

 behandelen van aanvragen voor algemene bijstand, levensonderhoud en bijzondere bijstand voor eerste huur, inrichtingskosten en woonkostentoeslag.

 verzorgen van de Brede Intake Inburgering waarin je leerbaarheidstoetsen afneemt en vervolgens formele besluiten neemt. Je zorgt voor de aanmelding, voortgang en verslaglegging van inburgeraars.

 voeren van regie over de inburgering van de statushouders en (huwelijks)migranten waarbij je zorg draagt voor een rechtmatige en succesvolle uitvoering van de Inburgeringswet in samenwerking en afstemming met ketenpartners COA, Welzijn, Werkbedrijf en taalaanbieders.

Ook onderhoudt je je eigen klantenbestand met statushouders waar je het uitkeringsbeheer voor verzorgt.

Hiervoor ben je het eerste aanspreekpunt, je informeert en ondersteunt je klanten.

“effectieve regievoering op inburgering is de grootste uitdaging binnen de functie.”

Johan Kombrink, seniormedewerker mutaties en financiën

Waar ga je dit doen?

Samen zorgen we dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt.

Hiervoor ontwikkelen we de kust door en vinden we vernieuwende manieren om onze inwoners en ondernemers te ondersteunen.

Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om te werken bij gemeente Lelystad? Dat begrijpen we en daarom vertellen we het je graag: samenwerken vinden we belangrijk. Dat doen we veel en met respect voor elkaar. Verder combineren we vrijheid met verantwoordelijkheid. In de praktijk betekent dit dat jij veel ruimte hebt om je functie uit te oefenen zoals jij wilt. Als klantmanager taakstelling en inburgering maak je deel uit van het team mutaties.

“Met elkaar kunnen lachen en er voor elkaar zijn, dat vinden we erg belangrijk binnen ons team.”

Iwan Purpurhart, teamleider Sociaal Domein

Wat je meebrengt?

In jouw werk communiceer je soepel en werk je graag en goed met andere samen. Verder zijn we vooral benieuwd naar wie je bent en welke talenten jij meebrengt. Ook beschik je voor deze vacature van klantmanager taakstelling en inburgering over:

 hbo werk- en denkniveau.

 aantoonbare werkervaring met en kennis van de Participatiewet, Inburgeringswet, Algemene wet Bestuursrecht en (verdere) relevante wet- en regelgeving binnen het sociale domein.

 gedegen kennis en aantoonbare werkervaring met GWS Suite, Key2Burgerzaken, Suwinet, Corsa en PKO

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten