Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance kwartiermaker/implementatiemanager (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2024
Project ID: YIS 9154040
Plaats
Hoorn, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
82 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 apr. 2024 14:00
  • Richttarief €90,- (All in);

  • 24 - 32 uur p/w;

  • Startdatum z.s.m.;

  • Niveau senior;

  • Opdracht tot 31-03-2025;

  • Graag motivatie, eventuele vakantieplannen en beschikbaarheid opnemen in het CV

  • Thuiswerken in overleg

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!)

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Gemeente Hoorn is de centrumgemeente in de regio Westfriesland. De gemeente koop namens de regio Wonen met Ondersteuning in. De uitvoering hiervan is in de gemeente Hoorn georganiseerd voor de regio via een regionaal toegangsteam. De implementatie van deze inkoop is daarom een Hoornse opdracht. 

 

Jeugdhulp en Wmo koopt gemeente Hoorn gezamenlijk in met de andere zes gemeenten van de Regio Westfriesland. De implementatie van deze inkooptrajecten kent daarom ook een regionale structuur. Er is een regionale projectorganisatie, waar de Hoornse projectorganisatie op moet gaan aansluiten. Regionaal zullen gezamenlijk verschillende onderdelen van de implementatie uitgewerkt worden. Hierin is een goede informatie uitwisseling heen-en-weer tussen de regionale en lokale structuren erg belangrijk. 

Opdrachtomschrijving:

De gemeente Hoorn koopt in 2024 de Jeugdhulp, Wmo en Wonen met Ondersteuning (voorheen Beschermd Wonen) in. Deze nieuwe afspraken moeten in 2024 en 2025 geïmplementeerd gaan worden. Daarvoor moet een projectorganisatie ingericht gaan worden en een projectopdracht en een plan van aanpak uitgewerkt gaan worden. Daarna moet de uitvoering hiervan gecoördineerd gaan worden door een implementatiemanager. De coördinatie is een aanvullende opdracht die aansluit op het kwartiermakerschap. Daarom bevat dit profiel niet alleen de competenties voor de kwartiermaker, maar ook voor de implementatiemanager. 

Werkzaamheden:

De opdracht voor de kwartiermaker zal bestaan uit;  

⦁   Inrichten van de Hoornse projectorganisatie voor de implementatie van de 3 verschillende inkooptrajecten 

⦁   Het opstellen van een projectopdracht, een impactanalyse en plan van aanpak voor de 3 verschillende inkooptrajecten 

 

De opdracht van de implementatiemanager zal bestaan uit het coördineren van de uitvoering van het plan van aanpak voor de implementatie van de 3 verschillende inkooptrajecten. De implementatie zal in ieder geval de volgende onderdelen bevatten. Toezien op: 

⦁   uitwerken conversiestrategie en uitvoering hiervan 

⦁   Uitwerking administratieprotocol en uitvoering hiervan 

⦁   In- en externe communicatie  

Kennis en competenties 

In deze rol is het essentieel om zowel tactische als operationele ervaring te hebben van inkoopprocessen, uitvoering van jeugdhulp en wmo, contractmanagement en projectmanagement. Sterke communicatievaardigheden, leiderschap en het vermogen om samen te werken met verschillende interne en externe stakeholders zijn cruciaal. Het kunnen vertalen van theorie naar praktijk, daarbij kunnen enthousiasmeren, praktisch kunnen denken en kunnen omgaan met weerstand. Projectmatig kunnen werken en doortastend kunnen zijn. Kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals Jeugdwet en de Wmo, is ook van belang. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten