Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance logistiek makelaar (zzp)

Geplaatst 6 mrt. 2023
Project ID: YIS 9129776
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 1 apr. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 mrt. 2023 15:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: t/m eind van het jaar met optie tot verlenging

Aantal uren per week: 16 uur.

Schaal: 11 (gemeente cao).

Het is een tijdelijk project (2023 met optie 2024) in relatie tot invoering zero emissiezone 2025.

Let op: bij voorstel worden kandidaten direct doorgestuurd naar de hiring manager.


Gouda wil verduurzamen. Voor het landelijke klimaatakkoord in 2019 heeft Gouda zich aangesloten bij een groep van 30 steden die een Zero Emissiezone Stadslogistiek (ZES) gaan invoeren. De raad van gemeente Gouda heeft op 14 april 2021 een principebesluit genomen voor invoering van een ZES in de historische binnenstad. De zero-emissiezone geldt voor bestel- en vrachtauto’s en gaat in vanaf januari 2025 (zie www.gouda.nl/zes ).

Voor de realisatie van deze zone en voor de verdere verduurzaming van de logistiek zoekt de gemeente Gouda een Logistiek makelaar als schakel tussen de overheid en het bedrijfsleven. 

Wat ga je doen:

·      Advisering ondernemers over Zero Emissiezone Stadslogistiek Gouda. Via persoonlijke adviesgesprekken en groepsbijeenkomsten (o.a. Gouda Onderneemt, Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Duurzaamheidsplatform Gouda).

·      Verstrekken advies op maat aan ondernemers over elektrische bestelbussen  (via landelijke beschikbaar gestelde tool).

·      Advies over uitwerking landelijke stappenplan ZES (medio maart beschikbaar) voor Gouda, stimuleren efficiënte Stadslogistiek en gebruik/inzet stads distributiehubs.

·      Advisering mogelijke projectvoorstellen / subsidie-aanvragen ministerie Infrastructuur & Waterstaat / Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) omtrent efficiënte Stadslogistiek.

·      Advisering over stimulering logistiek laden bedrijventerreinen – zero emissie rijden.

·      Afstemming gebiedsaanpak regio Midden-Holland Zuid-Holland Bereikbaar, expertteam ZES ministerie (www.opwegnaarzes.nl/ ) en samenwerkingsverband Alphen ad Rijn – Delft – Gouda – Leiden (Z4-steden).     


Wat heb je in huis?

·       Een relevante opleiding op hbo-of wo-niveau, zoals logistiek, verkeerskunde, planologie of bestuurskunde;

·       Ruime werkervaring als beleidsadviseur, accountmanager of lobbyist bij de overheid, kennisinstelling of brancheorganisatie;

·       Goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit;

·       Uitstekende communicatieve vaardigheden;

·       Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van goederenvervoer.

·       Een netwerk bij ondernemers in de regio Midden-Holland is een pré.

Je werkt nauw samen met de beleidsadviseurs mobiliteit van het team Omgeving van de afdeling Ruimtelijk Beleid en Advies (RBA). Dit team bestaat uit circa 20 personen die adviseren over wonen, groen en water, bodemdaling, milieu en duurzaamheid, verkeer en parkeren. Ook de programma’s energietransitie en klimaatadaptatie horen bij het team. De afdeling bestaat verder uit een team Ruimte en team Economie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten