Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance medewerker bestuurlijke besluitvorming (zzp)

Geplaatst 17 nov. 2023
Project ID: YIS 9143741
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 17 mei 2024
Tarief
40 - 55 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 nov. 2023 12:00

Start en einddatum: zsm tot in ieder geval 1 april 2024

Optie tot verlenging: ja, optie tot verlenging en overname

Functieschaal: 8

Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!


Krijg jij energie van werken op een plek waar je alles ziet en hoort van wat er in drie gemeenten speelt? Word jij blij als je collega’s kunt helpen vaardigheden te leren, waarmee zij hun werk beter kunnen doen? Ben je geïnteresseerd in het werken binnen een zaaksysteem? En vind je het leuk als je kan bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de besluitvorming van onze besturen? Is jouw antwoord op al deze vragen een volmondig ‘ja’? Dan ben je helemaal op je plek bij ons Bureau Bestuurlijke Besluitvorming (Bureau BBV)!

Dit ga je doen

Samen met je collega’s ben jij het eerste aanspreekpunt voor de organisatie voor alle vragen over besluitvorming. Of het nu gaat over het systeem, waar we mee werken (JOIN), over het proces of over de agenda en/of besluiten van een college, het concernoverleg of het bestuur, jij hebt het antwoord óf je weet waar je het kan vinden.

In de praktijk betekent dit dat je samen met je collega’s: 

  • vragen beantwoordt over JOIN en over het proces bestuurlijke besluitvorming, of deze doorzet naar de juiste collega;

  • zorgt dat het informatiemateriaal voor de collega’s, die voorstellen schrijven, duidelijk en actueel is;

  • wekelijks de agenda’s en stukken voor collegevergaderingen, Portefeuillehoudersoverleggen, management overleggen en de bestuursvergaderingen op tijd en compleet verspreidt;

  • erop toeziet dat de besluiten, die in die vergaderingen zijn genomen, goed worden afgehandeld;

  • verantwoordelijk bent voor de voortgang van de processen en je je hierin flexibel opstelt;

  • knelpunten signaleert en verbetervoorstellen doet;

  • planningen en afspraken bewaakt.

Over ons Bureau Bestuurlijke Besluitvorming (Bureau BBV)

Ons bureau BBV bestaat uit zes medewerkers. Wij maken deel uit van het team Bestuurs- en Managementondersteuning. We werken in een organisatie die goede besluitvorming belangrijk vindt. Goede besluitvorming voorbereiden kan wel een lastige klus zijn. Zeker binnen een organisatie als de onze, die werkt voor drie gemeenten, die geografisch weliswaar dichtbij elkaar liggen, maar onderling zeer verschillend zijn. 

Op veel plekken binnen onze organisatie zijn collega’s bezig met voorstellen voor die bestuurlijke besluitvorming. Inhoudelijk weten ze alles. Besturen overtuigen om met die inhoud mee te gaan, vinden ze nog wel eens lastig. Hier komen wij in beeld. Wij helpen hen daarmee. Bij ons kan iedereen terecht met vragen over besluitvorming. Maar ook voor adviezen over hoe dit het best aan te pakken.

We werken op een plek waar we alles zien en alles horen, wat er in de gemeenten speelt. En we mogen er ook nog eens iets van vinden. Onze collega’s zijn niet altijd blij met het proces dat gevolgd moet worden en daarom des te blijer met de ondersteuning die wij hen daarbij bieden. Hoe leuk is dat!


Dit breng jij mee

Je kunt je goed inleven in belangen en standpunten van collega’s die werkzaam zijn in het bestuurlijk besluitvormingsproces. Daarbij houd je de focus op de kwaliteit van het proces en het eindproduct. Je bent goed in staat prioriteiten te stellen en rust niet voor je de vraag achter de vraag achterhaald hebt. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen. Zowel in een team als zelfstandig functioneer je prima. Je bent bereid om op de verschillende locaties van HLTsamen te werken.

Daarnaast beschik je over:

  • mbo/hbo-werk- en –denkniveau;

  • 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen een gemeentelijke omgeving;

  • ervaring in de uitvoering van taken die met besluitvoering te maken hebben;

  • een positieve instelling en een flexibele werkhouding;

  • een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands;

  • ervaring met JOIN is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten