Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance MKI specialist (zzp)

Geplaatst 18 jan. 2024
Project ID: YIS 9148256
Plaats
Lelystad
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 18 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 mrt. 2024 12:00

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever. (BYOD)

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren week: 24 - 32

Inschaling: 10 (gemeente cao)

Herhaalde plaatsing van vacature: het is belangrijk dat de kandidaat kennis heeft van milieuberekeningen en de aantal uren die de kandidaat per week moet werken is afhankelijk van de kennis en ervaring.


Je zit tussen beleid en uitvoering en werkt samen met ingenieurs, inkopers, projectmanagers en assetmanagers aan de MKI van projecten en het beheer en onderhoud van assets in de openbare ruimte. We zoeken iemand die MKI-berekeningen kan maken (en er dus ervaring mee heeft). Voor de rest hoeft het geen milieukundige te zijn.

Wat ga je doen?

Je doel is binnen gestelde financiële kaders en budgetten van de afdelingen PM, IB en BOR de MKI in kaart te brengen en reductie van de MKI te bewerkstelligen in (aanbestedings)projecten en het beheer en onderhoud van de gemeentelijke assets. Daarmee werk je met collega’s aan het tegengaan van klimaatmitigatie en aan het verminderen van de milieukosten. Het werken aan MKI reductie en het inzichtelijk krijgen van de MKI is je missie maar uiteraard houd je rekening met de eisen van functionaliteit, uitstraling en beheeraspecten die voor de diverse afdelingen binnen de gemeente van belang zijn.

Hoe?

De gemeente heeft in de afgelopen 18 maanden gewerkt aan het implementeren van de MKI. Er zijn pilots gedaan en er is een uiteindelijk adviesrapport opgesteld hoe de MKI verder in de organisatie geborgd kan worden en wat daarvoor nodig is.

Zodra jij kennis hebt genomen van dit rapport en de uitgevoerde stappen van de het afgelopen anderhalf jaar is het zaak om de adviezen verder tot uitvoering te brengen. Dit doe je niet alleen.

Met de eerder geformeerde “denktank” en het adviesbureau ga je in een terugkomsessie gezamenlijk bedenken welke route je gaat bewandelen om de adviezen uit te voeren en te borgen. Het adviesbureau zal je daarbij assisteren door deze adviezen en route bij het MT van de gemeente Lelystad te presenteren. Daarna kan jij aan de slag. Ook dat doe je niet alleen. De leden van de denktank kunnen je van inhoudelijke kennis van de werkprocessen bij hun afdelingen voorzien en de circulaire inkoper zal je helpen met het borgen van de MKI in de inkoopprocessen.

In praktische zin ga je:

-De bestaande MKI in kaart brengen van assets en projecten die nieuw worden gerealiseerd, worden vervangen en op het punt van groot onderhoud staan;

-De markt uitdagen om met lagere MKI te komen waarbij de eisen van functionaliteit, onderhoud en uitstraling worden behouden;

-Bepalen met de inkopers en collega’s in welke mate de MKI meeweegt in diverse tenders en aanbestedingen;

-Berekende MKI’s vanuit de markt controleren op juistheid;

-Met collega’s, management en bestuurders in gesprek over realistische en haalbare ambities op reductie van de MKI en bereid je met collega’s besluitvorming daarover voor;

-De landelijke ambities op het gebied van MKI bijhouden en waar nodig implementeren;

-Bijhouden en monitoren welke MKI reductie wordt behaald ten opzichte van referenties en deze jaarlijks rapporteren;

-Met de circulair inkoper borgen van MKI in onze inkoopprocessen;

-Collega’s assisteren met MKI vraagstukken assisteren ;


Je neemt mee:

-Kennis van de MKI en hoe deze te berekenen in DUBOCALC;

-Inhoudelijke aantoonbare materialen- en productkennis en actuele kennis van ontwikkelingen in de markt op het gebied van het ontwerpen, inrichten, beheer en onderhoud van de openbare ruimte;

-Overtuigingskracht;

-Politiek bestuurlijke gevoeligheid;

-Kennis van het werken in een overheidsorganisatie;

-Kennis van inkoopprocessen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten