Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance onderzoeker publieke gezondheid (zzp)

Geplaatst 5 mrt. 2024
Project ID: YIS 9151374
Plaats
Dordrecht
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 26 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 mrt. 2024 12:00

32 uur per week.

Startdatum: zsm, in overleg. Opdracht van 6 maanden met optie op verlenging.

Tarief: open op basis van schaal 11

Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid

Standplaats: Dordrecht


De GGD Zuid-Holland Zuid is op zoek naar een ervaren epidemioloog of onderzoeker. Je gaat o.a. actief aan de slag met het ontwikkelen van een GALA-monitor (Gezond en Actief Leven Akkoord). Ben jij een ster in kwantitatief onderzoek en ben je bedreven in het gebruik van de daarbij benodigde software programma's? Dan zoeken wij jou!

Waar kom je te werken?

De Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J) is een gemeenschappelijke regeling met de onderdelen: GGD ZHZ, Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS), Veilig Thuis (VT) en de Serviceorganisatie Jeugd (SOJ). De DG&J is partner van de gemeenten in Zuid-Holland Zuid en is zowel uitvoerder als specialist op het gebied van publieke gezondheid, aansturing van integrale jeugdgezondheidszorg, onderwijsdeelname, huiselijk geweld en ouderen- en kindermishandeling. Met het uitvoeren van deze (wettelijke) taken helpt de DG&J inwoners van jong tot oud mee te doen aan een gezonde en sociaal veilige samenleving in Zuid-Holland Zuid.

Deze animatie laat goed zien wat de dienst voor gemeenten en inwoners kan betekenen. Meer informatie over de Dienst Gezondheid & Jeugd kun je vinden op onze website.   

Wie zijn wij?

Je gaat aan de slag voor de GGD ZHZ. De GGD adviseert gemeenten, scholen en instellingen en fungeert als schakel tussen overheid en gezondheidszorg en staat midden in de samenleving. We werken uitvoerend, adviserend en beleidsvoorbereidend. Er zijn ongeveer 100 medewerkers werkzaam bij de GGD ZHZ. Meer informatie kun je vinden op de website van de GGDZHZ.

Als onderzoeker publieke gezondheid werk je in het team Onderzoek. Binnen dit team dat zich richt op wetenschappelijk onderzoek zijn 8 personen werkzaam. Waaronder epidemiologen, gezondheidswetenschappers en sociaal wetenschappers.

Je werkzaamheden

Als onderzoeker publieke gezondheid ben je verantwoordelijk voor het verrichten van epidemiologische en andere onderzoekstaken. Stapsgewijs bespreek je de probleemstelling, stel je de te gebruiken methoden, technieken en statistiek vast en voer je het onderzoek uit. Je analyseert en beoordeelt resultaten en bevindingen en past deze toe bij het vervolg onderzoek. Tevens verzorg je de evaluatie en adviseer je daarbij over gehanteerde (statische) methoden en technieken.

Je signaleert, onderzoekt en vertaalt (pro-actief) ontwikkelingen en rapporteert over resultaten. Waar nodig wijs je op eventuele consequenties voor het beleid van DG&J. Je legt en onderhoudt de contacten binnen het netwerk. Je treedt op als vertegenwoordiger van DG&J in diverse overlegvormen en projectgroepen op epidemiologisch terrein.

Je adviseert waar nodig de directie, management en gemeenten over het te voeren beleid of te nemen maatregelen als het gaat om publieke  gezondheidszorg.  Tevens ben je betrokken bij het op- en bijstellen van het programma van epidemiologisch onderzoek, afgestemd op beleidsmatige prioriteiten.

De volgende specifieke onderzoeksprojecten maken o.a. onderdeel uit van jouw onderzoek portefeuille:

·      ontwikkelen GALA-monitor (Gezond en Actief Leven Akkoord);

·      volgen en participeren aan onderzoeksontwikkelingen m.b.t. Integraal Zorgakkoord (IZA);

·      ondersteunen bij Monitor Volwassenen en Ouderen en Monitor Jongvolwassenen.

Wat breng je mee?

·      wo werk- en denkniveau met gerichte werkervaring;

·      actuele kennis van epidemiologische onderzoeksmethoden en presenteren van onderzoeksdata in hoegezondiszhz.nl;

·      actuele kennis m.b.t. SPSS en/of R;

·      actuele kennis van relevante wet– en regelgeving;

·      een registratie als epidemioloog A of B en gerichte werkwerkervaring als onderzoeker bij een GGD is een pré.

Je bent een vakbekwame epidemioloog/onderzoeker die zichzelf en het vak graag verder ontwikkeld. Je gaat analytisch te werk en stelt je daarbij onafhankelijk op. Je weegt zaken zorgvuldig tegen elkaar af, alvorens tot een oordeel te komen. Je kan goed samenwerken en vind dit ook belangrijk. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten