BIZOB

Freelance operationeel communicatie adviseur (zzp)

Geplaatst 3 okt. 2023
Project ID: YIS 9140560
Plaats
Beek en Donk, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 16 okt. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 okt. 2023 14:00

Start: 16-10-2023

Eind: 30-06-2024

Uren: 32-36 uur

Schaal: 9

Ervaring: junior/medior

Reden: extra capaciteit




Als operationeel communicatie adviseur bij de gemeente Laarbeek zijn je werkzaamheden gevarieerd. Het ene moment ben je druk bezig met de uitvoering van een communicatieplan, het andere moment ben je in contact met een vormgever om communicatiemiddelen te maken. Ook denk je mee over de manier waarop we communiceren: zetten we de juiste middelen in om alle doelgroepen te bereiken?

Je bent praktisch ingesteld: een persbericht, een webartikel of social media post heb je zo gemaakt. Kortom een veelzijdige baan zowel op inhoud als uitvoering. Klinkt dit als een baan voor jou? Lees dan verder!

Welke impact maak je?

Bij de gemeente Laarbeek vinden we het belangrijk om inwoners, partners, maatschappelijke organisaties en alle andere betrokkenen zo goed mogelijk te informeren en betrekken. Daar draag jij als junior communicatieadviseur aan bij. Door je collega’s te ondersteunen in hun strategische projecten en te helpen om communicatieplannen op te stellen en uit te voeren. Of je nou een video maakt voor een activiteit, meehelpt bij de communicatie van een inwonersbijeenkomst of een communicatieplan maakt rondom een project, jouw werk draagt bij aan de communicatie van onze gemeente.

Hoe doe je dat?

  • Je helpt bij het maken van communicatieplannen voor diverse projecten en ontwikkelingen, van sociaal domein tot ruimtelijke ontwikkelingen of duurzaamheid.

  • Je voorziet collega’s van praktische communicatieadviezen.

  • Je schrijft en redigeert teksten voor onze website, sociale media, brochures, persberichten en de gemeentepagina in het huis-aan-huisblad.

  • Je volgt actief ontwikkelingen die relevant zijn voor je werk en voor de gemeente Laarbeek

Wat drijft jou?

  • Je bent een teamspeler: Je werkt samen met drie communicatieadviseurs, een vormgever en een communicatiemedewerker in een grote organisatie. Wij vormen samen het cluster Communicatie en vormgeving en werken als team samen met de hele organisatie.

  • Je bent een doener: Jij houdt ervan om praktisch bezig te zijn. Eerst denk je na over de communicatieaanpak maar daarna komt het leukste: de uitvoering. Daar ga jij graag mee aan de slag.

  • Je bent creatief: Je kijkt naar nieuwe mogelijkheden en bent niet bang om buiten de gebaande paden te lopen. Nieuwe dingen ontdekken en uitwerken is je tweede natuur. 

Wie ben jij?

Voor de rol van junior communicatieadviseur is belangrijk:

  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

  • Je bent doelgroepgericht: je weet wat er extern en intern speelt in de omgeving de gemeente Laarbeek en kan hier communicatief op inspelen.

  • Je werkt effectief samen binnen een team, maar je kunt ook goed zelfstandig werken.

  • Je bent enthousiast en hebt een flinke dosis creativiteit.

  • Je voelsprieten staan altijd aan voor innovatieve manieren om onze visie uit te dragen.

  • Je bent je bewust van de politieke omgeving waarin je werkt en combineert de omgeving in je werk als communicatieadviseur.

  • Je bent recent afgestudeerd van een hbo-opleiding met een relevante studierichting óf hebt relevante werkervaring in een soortgelijke functie.



Een goede werk-privé-balans vinden we bij de gemeente Laarbeek heel belangrijk. Je plant je werk in overleg met je team. Dat kan soms vanuit huis, maar ook op locatie zoals in een buurthuis. Begin af en toe vroeg en dan weer iets later, net hoe dat past in het team en je agenda. Een volle werkweek is bij ons 36 uur en roostertechnisch is er veel mogelijk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten