Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance planeconoom (zzp)

Geplaatst 24 nov. 2022
Project ID: YIS 9123783
Plaats
Sliedrecht, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 11 mei 2023
Tarief
Onbekend

Start: zsm

Uren: 24 - 36 uur, waarvan 24 uur/week voor het programma Ruimtelijke Vernieuwing en 12 uur voor overige advisering

Duur: opdracht voor 1 jaar

Schaal: 11, richttarief €100 - €105

Geen deadline, de inhuurdesk maakt een selectie en zal voorstellen op het moment van binnenkomst.



Gemeente Sliedrecht zoekt een strategische meedenkende creatieve planeconoom voor de duur van in ieder geval 1 jaar.

Gemeente Sliedrecht en visie:

De gemeente Sliedrecht werkt hard aan het programma Ruimtelijke Vernieuwing. Door toevoeging van woningen en ruimtelijke kwaliteit moet Sliedrecht toekomstbestendig zijn. Bij de uitvoering van de ambities van het programma zal de gemeente partner en aanjager zijn in nieuwe gebiedsontwikkelingen, als grondeigenaar en als bevoegd gezag. Een betrouwbare en aanspreekbare overheid is cruciaal om de ontwikkelingen mogelijk te maken.

Wij willen nieuwe wijken toevoegen aan Sliedrecht zowel binnenstedelijk als over het spoor en hebben al het nodige voorwerk gedaan. Maar de komende jaren gaan we richting afspraken en realisatie. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een planeconoom die meedenkt en adviseert over de maatschappelijke en financiële opbrengsten en risico's. Naast het programma ruimtelijke vernieuwing vragen we ook inzet voor andere lopende projecten en zoeken we een strategische sparringpartner voor de integrale samenhang van de lopende zaken.

 

Belangrijk is dat je al ervaring hebt opgedaan met aspecten van gebiedsontwikkeling. Denk daarbij aan strategische advisering over totaalbeelden, onderhandelingen en gesprekken met ontwikkelaars en het opzetten van een grondexploitatie. Je kunt goed uitleggen waar de kansen en valkuilen zitten in een langlopend plan en bent daarbij uiteraard cijfermatig onderlegd. Je wordt de creatieve sparringpartner van de projectleiders en programmanager. Je bewaakt de financiële kaders en hebt nauwe samenspraak met de projectleiders en programmamanager over de ontwikkelingen en wat jij voorziet.

 

De opdracht:

We zoeken inzet voor 36 uur, waarvan 24 uur/week voor het programma Ruimtelijke Vernieuwing en 12 uur voor overige advisering. Je komt te werken in een enthousiast team dat de ambities van de raad en college vorm gaat geven. Het is de kans om je expertise in te zetten een snel schakelende en overzichtelijke organisatie.

Concreet:

·        Advisering op plan-economische vraagstukken.

·        Bewaking financiële kaders grote (GREX) projecten.

·        Strategische advisering over de ontwikkelstrategie van herstructurering, uitleg en de onderlinge samenhang in de financiering en fasering van het programma Ruimtelijke vernieuwing

·        Advisering en ondersteuning bij onderhandelingen en contracteren.

Korte beschrijving Programma Ruimtelijke Vernieuwing:

Het Programma Ruimtelijke Vernieuwing in Sliedrecht zet in op het realiseren van een harde plancapaciteit van minimaal 2.000 woningen tot 2030, in Sliedrecht beneden de A15 (binnenstedelijk) en in Sliedrecht-Noord. Dit begint met een binnenstedelijke herstructurering waarbij het verouderde segment van de woningmarkt wordt vernieuwd middels sloop-nieuwbouw en er ruimte komt voor een "groene long" die doorsteekt via een parkachtig viaduct naar de nieuwbouw wijk "Sliedrecht-Noord". In Noord gaat het hierbij om een geschatte woningbouwcapaciteit met een bandbreedte van 1.250-1.600 woningen en ongeveer 4 ha. netto uitgeefbaar bedrijventerrein. Het toevoegen van kwaliteit voor heel Sliedrecht staat hierbij centraal.

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende opdracht bij een kleine en ambitieuze organisatie met korte lijnen en de wens om verder te professionaliseren;

  • Een opdracht bij een organisatie in ontwikkeling;

  • En een uitdagende ontwikkelportefeuille. 

  

Wat vragen wij van jou?

  •        Relevante werkervaring als planeconoom met een afgeronde academische of hbo-opleiding in de richting van planeconomie;

  •     Aantoonbare ervaring met het opstellen van grondexploitaties;

  •       Je kunt beleidsmatig en strategisch adviseren en handelen;

  •        Je hebt oog voor tegenstrijdige belangen en weet compromissen te sluiten;

  •        Je communicatief vermogen is buitengewoon goed ontwikkeld. Je schrijfstijl is kort, bondig en helder;

  •        Je bent resultaatgericht, initiatiefrijk en creatief;

  • ·       Je bent een netwerker en weet je eigen netwerk op te bouwen en te onderhouden. 

Info om te delen met een kandidaat:

https://www.sliedrecht.nl/Wonen_omgeving/Over_Sliedrecht/Sliedrecht_bouwt_aan_haar_toekomst

https://raad.sliedrecht.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad-Oordeelsvormend-Sliedrecht/2022/21-juni/19:30/FYS-Programma-Ruimtelijke-Vernieuwing-2022-2023 (zie stukken Programma Ruimtelijke Vernieuwing 2022-2023)

https://raad.sliedrecht.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad-Oordeelsvormend-Sliedrecht/2022/22-november/20:00/FYS-Ambitiedocument-Sliedrecht-Noord (zie stukken Ambitiedocument Sliedrecht-Noord)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten