Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesondersteuner (zzp)

Geplaatst 18 okt. 2023
Project ID: YIS 9141532
Plaats
Venlo
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 31 jan. 2024
Tarief
50 - 61.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 okt. 2023 14:00

Startdatum: 01-11-2023

Einddatum: 31-01-2024

Aantal uren per week: 36

Aantal dagen per week: 5

Salarisindicatie: 61,50 euro per uur


Maak het verschil in Venlo als administratief medewerker (procesondersteuner, 24 – 36 uur)

Venlo is…

een stad waar je makkelijk verliefd op wordt. Venlo kiest namelijk voor kwaliteit van leven. Je kunt er volop genieten. Van de levendige binnenstad, het gevarieerde culturele leven met theaters, poppodia, bioscopen en topevenementen als Venloop en Zomerparkfeest. Ook hoor je er snel bij in Venlo; de meer dan 100.000 inwoners zijn doeners, samen zorgen ze voor een rijk verenigingsleven en een volle activiteitenkalender. En in Venlo kun je jezelf goed ontwikkelen. De stad heeft een breed aanbod aan mbo-, hbo- en wo-opleidingen, is aanjager van de duurzame economie en kent met de Brightlands Campus Greenport Venlo een unieke verzameling bedrijven die samen met wetenschappers en studenten werken aan de voeding van de toekomst. Dat maakt Venlo een stad van kansen en mogelijkheden, van gezonde groei én van goed leven. Een stad om van te houden!

 

Werken voor…

Venlo is werken aan je eigen kwaliteit van leven. Je werkt namelijk voor mensen die je iedere dag tegenkomt, aan projecten die letterlijk om de hoek liggen. Je kunt echt een verschil maken voor inwoners. Dat geeft voldoening. Het werk is boeiend, de opgaven zijn uitdagend en je werkt met veel verschillende partijen samen, aan deze en aan de overkant van de grens met onze Duitse partners.

Wij zoeken betrokken medewerkers die resultaten boeken op een slimme manier. Dit betekent dat je goed bent in je vak en begrijpt wat de omgeving vraagt. Samen met collega’s en anderen bedenk je daarvoor zo eenvoudig mogelijke oplossingen. Je houdt van duidelijke afspraken, korte lijntjes, neemt verantwoordelijkheid, ziet kansen en vindt het leuk om net dat beetje extra te doen. Krijg je daar energie van, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

 

Team bouwen en milieu

Of het nu om een dakkapel gaat, een groot nieuwbouwproject of de vestiging van een nieuw bedrijf: wie een omgevingsvergunning nodig heeft, komt bij ons team terecht. Daarnaast adviseren we over bijvoorbeeld geluid, bodemkwaliteit, luchtkwaliteit en externe veiligheid. Voor een goede beoordeling werken we in goed contact met de aanvrager en winnen we zo nodig advies in bij andere teams. Ook binnen het team is de samenwerking goed, dat zit in de cultuur ingebakken. Venlo is een interessante stad: er is veel bedrijvigheid, er lopen diverse nieuwbouwprojecten, er wordt gewerkt aan binnenstedelijke vernieuwing en er zijn veel andere (uitbreidings)plannen. De dynamiek is groot en ons team zit dicht op wat er in de stad gebeurt. Daardoor is geen dag hetzelfde!"

Op 1 januari 2023 treden naar verwachting de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. Dit heeft een grote impact op het werk van het ons team. Het jaar 2023 staat dan voor een groot deel ook in het teken van veranderingen, leren en oefenen.


Als Administratief medewerker/procesondersteuner

Vervul je een ondersteunende rol bij het beheren van digitale dossiers ten behoeve van de vergunningsaanvragen / meldingen en verzorg je de administratieve ondersteuning van zowel de casemanagers als de coördinatoren van het team.

 

Jouw takenpakket ziet er als volgt uit:

·        Je bent verantwoordelijk voor de volgende administratieve werkzaamheden in Squit XO:

o  Het aanmaken en bijhouden van aanvragen / meldingen en benoemen van documenten;

o  Het afwikkelen van afgehandelde aanvragen en meldingen;

o  Het uitzetten en verwerken van deelzaken en het doorzetten van procestaken;

o  Het uitvoeren van digitale dossiercontroles.

  

·        Je voert overige administratieve taken uit. Denk hierbij o.a. aan:

o  Het procesmatig verwerken van verzoeken en bezwaren die betrekking hebben op leges;

o  Het anonimiseren van documenten;

o  Het aanleveren van CBS gegevens:

o  Het verzorgen van publicaties;

o  Het afhandelen van pand- en perceelverzoeken;

o  Het verzorgen van de telefonische achtervang van het team.

 

Heb jij het in je? Als administratief medewerker vragen wij van jou

·        Een MBO werk- en denkniveau;

·        Werkervaring met Squit XO en/of andere (zaak)systemen;

·        Dat je een teamplayer bent, met een enthousiaste en positieve insteek.

 

Onmisbare competenties voor deze functie zijn

·        Digitaal vaardig

·        Aandacht voor details

·        Discipline

·        Pro-actieve werkhouding

·        Leervermogen

·        Samenwerken

·        Schriftelijke vaardigheid

·        Voortgangscontrole

·        Accuratesse

·        Communicatieve vaardigheden

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten