Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager contractmanagement en inkoop thema sociaal domein/jeugdhulp (zzp)

Geplaatst 7 dec. 2023
Project ID: YIS 9145621
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 7 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 dec. 2023 12:00

Reden inhuur: Expertise benodigd voor deze projecten & ter opvulling voor vaste werving

Aantal uren: gemiddeld 32 - 36 uur per week.

Startdatum: z.s.m.

Duur voor nu: 3 maanden met optie tot verlenging van 3 maanden

Deadline aanleveren kandidaten: donderdag 14 december 12.00 uur

In deze rol is hybride werken mogelijk. Zowel thuis als op kantoor

Richttarief: €113,- all-in richttarief



Ben jij een ervaren programmamanager of senior projectleider en ben je toe aan een nieuwe uitdaging als programmamanager inkoop en contractmanagement jeugdhulp? Draag jij graag samen met gemeenten, jeugdhulpaanbieders en andere partners bij aan de gezamenlijke uitvoering van de regionale jeugdhulp? Wij verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Programmamanager Jeugdhulp inkoop en contractmanagement

Vanuit het perspectief van inkoop en contractmanagement Jeugdhulp, verbeter je programmatisch of projectmatig de uitvoering van het contractmanagement en participeer je als vertegenwoordiger van de organisatie in gemeentelijke projecten. Je vertaalt en verbindt het contractmanagement met het gemeentelijk regionaal jeugdhulpbeleid. Je signaleert trends en incidenten in het jeugdhulpgebruik en weet deze te vertalen naar (schriftelijke) adviezen en rapportages aan de gemeenten of verbetervoorstellen in de uitvoering van het contractmanagement. Het (laten) ontwikkelen van een monitor op de inkoopdoelen is een van de eerste klussen die op je wacht.

Dat doe je enerzijds door jouw inhoudelijke en datagedreven inzicht in het brede jeugdhulplandschap te vertalen in bruikbare adviezen binnen het contractmanagement en aan de samenwerkende gemeenten. En dat is nog niet alles, want als programmamanger Jeugdhulp inkoop en contractmanagement ga je aan de slag met:

· Het initiëren en aansturen van innoverende projecten in een bestuurlijk complex speelveld met een groot financieel belang.

· Samen met de contractmanagers en andere betrokken partners uitvoering geven aan complexe dossiers binnen het contractmanagement.

· Het adviseren van het MT SOJ over verbeteren van de overeenkomst Jeugdhulp en de uitvoering van het contractmanagement ( in samenwerking met gemeenten).

· Het vervullen van een belangrijke brug- / adviserende functie tussen gemeenten en de Serviceorganisatie.

· Het stimuleren en faciliteren van datagedreven werken binnen de uitvoering van het contractmanagement (in samenwerking met de gemeenten).

· Je draagt bij aan de doorontwikkeling van het contractmanagement dashboard en het gemeentelijk dashboard.

Wat neem jij mee?

Jij bent een stevige persoonlijkheid en gesprekspartner, met een positieve instelling en gericht op samenwerken. Je hebt een strategisch werk- en denkniveau en bent in staat deze te verbinden aan de operationele uitvoering van het contractmanagement en de andere interne afdelingen. Je neemt initiatief, werkt resultaatgericht met oog voor het proces. Daarbij beschik je over uitstekende communicatieve eigenschappen en adviesvaardigheden (mondeling en schriftelijk) en ben je bekend met datagedreven werken. Binnen jouw vakgebied ben je autonoom en werk je oplossingsgericht. Je pakt je rol hakt knopen door waar nodig. Het helpt jou dat je een goed financieel- en analytisch inzicht met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen hebt.

Verder beschik je over:

· kennis van gemeentelijk sociaal domein en/of jeugdhulp

· Hbo/wo werk- en denkniveau;

· werkervaring bij zorgverzekeraar, zorgkantoor of gemeentelijke (inkoop)organisatie),

· meerjarige kennis en ervaring op het gebied van (gemeentelijk) account- en/of contractmanagement en inkoop;

· kennis met datagedreven werken


Waar kom je te werken

De Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J) is partner van de gemeenten en is zowel uitvoerder als specialist op het gebied van publieke gezondheid, aansturing van integrale jeugdgezondheidszorg, onderwijsdeelname en huiselijk geweld en ouderen- en kindermishandeling. Met het uitvoeren van deze (wettelijke) taken helpt de DG&J inwoners van jong tot oud mee te doen aan een gezonde en sociaal veilige samenleving in Zuid-Holland Zuid.

Deze animatie laat goed zien wat de dienst voor gemeenten en inwoners kan betekenen. Meer informatie over de Dienst Gezondheid en Jeugd kan je vinden op onze website.

Wie zijn wij?

De Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid is een uitvoeringsorganisatie van en voor 10 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid. Namens de gemeenten heeft de Serviceorganisatie Jeugd zo’n 130 jeugdhulpaanbieders gecontracteerd en beheren we een jeugdhulpbudget van ruim € 160 miljoen. De Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid vormt samen met Veilig Thuis het cluster Gezond en veilig opgroeien binnen de Dienst Gezondheid & Jeugd.

De Serviceorganisatie Jeugd bestaat uit ongeveer 25 gedreven medewerkers, waaronder contractmanagers (6), beleidsadviseurs, projectondersteuners en backoffice-administratie. Financieel advies en afhandeling en data-analyse betrekken we van de dienst Gezondheid en Jeugd.

Het team waar je komt te werken heeft een prettige werksfeer waarin we met grote inzet werken aan het beste resultaat voor onze partners. Het team bestaat uit 6 contractadviseurs, 2 beleidsmedewerkers, een programmamanager en een teamleider. Enthousiasme en onderlinge betrokkenheid binnen het team is groot. Het is een relatief 'jong' team, niet zozeer wat betreft leeftijd, maar wel in ervaring in het contractmanagement binnen het sociaal domein. De meeste collega's werken graag vanuit huis, terwijl we de dagen dat we elkaar treffen op kantoor (zoveel mogelijk op maandag ) ook volop benutten. Samen zijn wij verantwoordelijk voor de inkoop van jeugdhulp, het samen met gemeenten uitvoeren van contractmanagement, op basis hiervan signaleren en rapporteren aan gemeenten en ketenpartners en beheren van het jeugdhulpbudget.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten