Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager energieneutraal en efficiënt gemeentehuis (zzp)

Geplaatst 11 jan. 2024
Project ID: YIS 9147667
Plaats
Wognum, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 10 jan. 2025
Tarief
100 - 130 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 19 jan. 2024 12:00
  • Tariefindicatie: €105 - 123,- (All in);

  • 24 uur per week

  • Startdatum z.s.m.

  • Niveau senior (harde eis);

  • Opdracht van 1 jaar (met de mogelijkheid tot verlenging);

  • Graag motivatie en beschikbaarheid opnemen in het CV of aparte motivatie (geen overige informatie zoals uurtarief)

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

  • Thuiswerken is optioneel;

Aanvullend:

  • Contractering ZZP'er (belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!)



Voor de renovatie van ons gemeentehuis zijn we op zoek naar een:

Programmamanager voor een Energieneutraal en Efficiënt gemeentehuis

De gemeente Medemblik staat voor een aanzienlijke uitdaging, de transformatie van het gemeentehuis naar een energie neutraal en efficiënt gebouw, toegesneden op nieuwe, flexibele werkvormen en op open, eigentijdse contacten met de inwoners.

 

Begin 2023 is er een reorganisatie geweest en zijn er organisatie doelstellingen vastgesteld. Het gerenoveerde en vernieuwde gemeentehuis moet deze doelstellingen faciliteren.

Het gemeentehuis, een ontwerp van het architectenbureau Alberts & Van Huut, is inmiddels circa 18 jaar oud/jong. De technische installaties (lift, verwarming, koeling, brandweerinstallatie etc.) zijn aan het eind van de levensduur en moeten worden vernieuwd. Dit is de kans om invulling te geven aan het doel om in een duurzaam en zo mogelijk energieneutraal gebouw te werken.

Op basis van een haalbaarheidsonderzoek heeft de Raad in juli 2023 besloten om groen licht te geven voor de voorbereiding van de renovatie, waarmee inmiddels is gestart.

Het totale project bestaat uit 9 deelprojecten. Niet alleen de technische verbouwing tot een duurzaam kantoorgebouw is een opgave. Ook moeten de publiekscontacten worden aangepast en het activiteitgericht werken geïntroduceerd en gefaciliteerd. Ook zal de raadszaal worden gemoderniseerd. Voorafgaand aan de renovatie worden al bureaus en stoelen aangeschaft, aangepast aan de ARBO normen.

De opgave is zowel bouwtechnisch als organisatorisch, met een duidelijke onderlinge samenhang. Vanwege deze samenhang, de complexiteit en het streven naar een optimaal resultaat, is gekozen voor een programmatische aanpak en programmasturing.

De ambitieuze planning is om medio 2026 het project af te ronden.

Wordt dit je nieuwe werkplek?

Bij gemeente Medemblik bestaat afdeling Ruimte uit vier teams: Ruimtelijk Beleid, Programma- en Projectmanagementbureau, Vastgoed & Grondzaken en Beheer & Onderhoud. Je gaat werken binnen Programma en Projectmanagementbureau (PPMB) waar we actief zijn binnen de programma’s: Wonen, Openbare Ruimte, Brede Opvang Vluchtelingen, Duurzaamheid, Centrumvisie Medemblik en Renovatie Gemeentehuis.

 

Wat zoeken we?

  • Voor deze uitdagende opgave zijn we op zoek naar een energieke, ervaren programmamanager, vanaf de voorbereidingsfase tot en met de aanbesteding. Een strategische verbinder, praktisch en resultaatgericht, met procesmatige vaardigheden en politieke sensiviteit. Organisatieontwikkeling, duurzaamheid en herontwikkeling zijn woorden die je niet vreemd zijn.

  • Je houdt het overzicht, voert de regie (meer dan dat je op inhoud stuurt) en levert daarmee met je team een belangrijke bijdrage aan het uiteindelijke projectresultaat en de tevredenheid van je opdrachtgevers en stakeholders.

  • Je bent verantwoordelijk voor de totale projectbeheersing binnen de kaders van onder meer het beschikbare budget en planning, maar laat ook waar nodig de verantwoordelijkheden waar ze horen.

  • Je bent in staat om technische & operationele uitdagingen te managen en te vertalen naar alle onderdelen van de organisatie (bestuur, griffie, ambtelijk).


Programmamanager Energieneutraal en Efficiënt Gemeentehuis

Beantwoorde vragen vanuit de inhuurdesk:

Hoe ziet het team er uit? Er is een kernteam voor de ondersteuning van de programmamanager bestaande uit een adviseur communicatie, een planner, een (financieel) controller, een financieel medewerker, een algemeen projectleider en een projectondersteuner.

Verder bestaat het programma uit 9 deelprojecten: aanschaf meubilair, duurzaamheid, techniek, activiteit gericht werken, bestuurlijke ruimtes, publiekscontacten en organisatiecultuur, buitenruimte, financiële kansen. De programmaorganisatie moet voor een deels nog worden ingericht.

Hoe belangrijk is technische/projectkennis? Deze wordt ingehuurd, één van de deelprojecten. Dus eigen technische kennis niet nodig.

Hoe belangrijk is het organisatie gedeelte? Even belangrijk als de bouwtechnische kant.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten