Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider civiele techniek/ weg en waterbeheer (zzp)

Geplaatst 18 feb. 2022
Project ID: YIS 9109856
Plaats
Geldrop
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 31 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 23-02 13:00 uur

Periode: z.s.m. tot 1-09 met een optie tot verlenging tot het einde van het jaar.

Aantal uur: 24

 

De functie:

Binnen de gemeente Geldrop-Mierlo wordt veel in ‘eigen huis’ uitgevoerd. We ontwerpen, tekenen en realiseren zelf projecten in de openbare ruimte. Dit varieert van kleine wegaanpassingen tot grote reconstructies, groot onderhoud, herinrichtingen en nieuwbouwprojecten. We kunnen heel veel zelf en we hebben veel kennis in huis. Maar niet zelden worden externe adviseurs ingeschakeld.

 

In deze veelzijdige en flexibele functie, ben je inzetbaar in alle voorkomende fasen van een civieltechnisch project. Je vervult de volgende taken en werkzaamheden:

  • Je vertegenwoordigt binnen een groot aantal interne projectgroepen de discipline weg en water. Je beoordeelt ontwerpen van collega’s en derden en ziet kansen en bedreigingen op het vakgebied. Je toetst de ontwerpen aan de regelgeving. Hierbij moet ook nadrukkelijk aandacht worden gegeven aan de ondergrondse infrastructuur. 
  • Je werkt in het projectteam mee aan de totstandkoming van het Klimaatbeleid. Met name bij het opstellen en realiseren van de uitvoeringsagenda heb jij een prominente rol. Je wordt hierbij ondersteund door een externe adviseur.
  • Een actieve communicatie naar onze inwoners is een speerpunt van ons gemeentebestuur. Dit heeft een vaste plaats in elk project. In samenwerking met de collega’s van team Communicatie zorg jij voor een actieve informatieverstrekking naar de bewoners en ondernemers. Je zoekt het contact met de betrokken bewoners op. De communicatie loopt uiteen van een enkel telefoon- of Twitterbericht tot een bewonersavond met tientallen deelnemers.
  • Het team weg- en waterbeheer ontvangt dagelijks vele vragen en meldingen van bewoners en bedrijven. Maar ook vanuit de eigen organisatie worden geregeld adviesvragen gesteld aan het team. Alle teamleden zorgen voor de afhandeling van deze vragen. Je handelt deze zo mogelijk zelf af, of zet ze door naar de juiste persoon c.q. het juiste team. Dit is dan ook nadrukkelijk een onderdeel van de functie. Je neemt deel aan de bestaande overlegstructuren met de betrokken wethouder(s).
  • Je bewaakt de voortgang van de lopende subsidieregeling afkoppelen en rapporteert aan het gemeentebestuur. Waar nodig adviseer jij aan bewoners over de regeling. Hierbij werk je nauw samen met het Team Communicatie.

 

Onze wensen

  • Van kandidaten voor deze functie verwachten wij een mbo-diploma met meerdere jaren ervaring binnen civiele techniek of een hbo-diploma richting civiele techniek. Het is een pré als je bekend bent met de gemeentelijke organisatie.
  • Je hebt ervaring met de voorbereiding en uitvoering van civieltechnische projecten in de openbare ruimte;
  • Je bent in staat om de impact van een ontwerp op aspecten ten aanzien van civiele techniek te doorzien en onder woorden te brengen;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het tekenen in AutoCad (InfraCad)
  • Je stemt je werkzaamheden integraal af met de verschillende vakdisciplines voor het benodigde draagvlak en je kunt zelfstandig werken. Zo nodig bedenk je mogelijke (creatieve) alternatieven. Collega’s omschrijven jou als een enthousiaste en open collega, die zijn doelen weet te bereiken en klantgericht is. Je bent gedreven en kunt goed samenwerken in een team. Verder ben je leergierig en blijf je je ontwikkelen op het vakgebied maar ook daarbuiten.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten